Ptice to rade, pčele to rade – jer je to prirodno! Ali može biti teško to raditi kada vas neko posmatra. Zato se možda pitate da li je u redu voditi ljubav pred vašim psom.

Vaš pas je vaš najbolji prijatelj, a vi njegov. Voli vas više nego bilo šta na svetu, zato ne treba da vas čudi ako se s vremena na vreme ponaša pomalo posesivno. Neki psi, međutim, odu predaleko.

Za neke pse čak i jednostavan zagrljaj njegovog vlasnika sa drugom osobom može izgledati kao pretnja. Psi ne razumeju uvek govor ljudskog tela ili naše postupke, pa lako mogu da se zbune. Ali kako se oseća vaš pas kada vas vidi da vodite ljubav s nekim? Šta on vidi od svega toga?

Ako imate kućnog ljubimca verovatno ste imali iskustva kada se vaš pas pojavi u nezgodno vreme. Možda je to kad ste upravo očistili pod a on izabere baš taj trenutak da ga pretrči blatnjavim šapama. Takve stvari se događaju, ali vas verovatno ne brinu mnogo, niti vam zasmetaju.

Ali kada vidite psa kako bulji u vas tokom u seksa, to može biti pomalo uznemirujuće.

Iako vaš pas možda ne razume šta tačno radite, on ima neki osećaj šta se dešava i mogao bi da reaguje na jedan od nekoliko načina.

Stručnjaci za komunikaciju sa životinjama tvrde da psi vide seks kao razmenu energije i, što je još važnije, kao preusmeravanje vaše pažnje sa njega na nekog drugog. Kod nekih psa to može izazvati ljubomoru ili reakciju zbog “upada” na njegovu teritoriju. Tada vaš pas počne da se ponaša pomalo čudno.

Neki psi vide seks jednostavno kao oblik aktivnosti ili igru čiji deo žele da budu. Pa će zbog toga skočiti na krevet ili početi da cvile ili laju dok im ne posvetite pažnju koju traže.

Šta treba uraditi?

Ako vam nije prijatno da vam se pas vrzma po sobi dok vi imate seks, jednostavno zatvorite vrata spavaće sobe ili ga ostavite u drugoj sobi. Ovo je dovoljno jednostavno rešenje koje u većini slučajeva deluje dobro. U drugim slučajevima, međutim, pas može postati teritorijalan i zaštitnički nastrojen prema svom vlasniku. Ponekad ode tako daleko da želi da prekine vašu “aktivnost”. Ako se to redovno dešava, možda bi trebalo da se obratite stručnjaku za ponašanje životinja koji bi radio s njim.

Uopšteno gledano, nema ništa loše u tome da imate seks pred vašim psom. Ono što je zaista važno je to što osećate. Ako vas to ne muči i ako vam se čini da ne smeta vašem psu, nema razloga za promenu. Međutim, ako vaš pas reaguje posesivno i teritorijalno, to je druga stvar i to je problem koji ćete možda morati da rešite.

Vlasnicima pasa je ponekad teško da razumeju ponašanje svog ljubimca. Na trenutak se stavite u “cipele” vašeg psa i razmislite o čemu bi on mogao da razmišlja kada vidi to što radite. Možda radije ne biste o tome uopšte razmišljali, ali svejedno bi trebalo da znate da vaš pas nema nikakve čudne užitke od toga što vidi, on je jednostavno radoznao ili zabrinut, piše portal Petguide.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here