pixabay.com

Želja za bračnim životom uglavnom nema nikakve veze s godinama. Tp se kod muškarca dešava kada ga, za razliku od pređašnjih veza, ne “izluđuju” partnerkine mane, shvata da će finansijski morati da se odrekne svojih hirova i zamišlja je kao majku svoje dece…

1. Želja za “smirivanjem”

Muškarac koji svoj život doživljava haotičnim i u njega želi da uvede red, izgubio je interes za čestim izlascima i pijankama s ekipom, pokazuje da je spreman “da se smiri”. Zbog toga će svojoj devojci sve češće davati naznake da razmišlja o budućnosti odnosa, bilo da je to kroz spominjanje onoga kuda biste mogli da putujete za dve godine, da li su mu bolja mala ili velika venčanja, do toga koja su mu imena za decu najlepša.

2. Zajednički život je privlačan

Muškarcu kojem je dosadilo nalaženje nekoliko puta nedeljno, a da to nije samo zbog nepotrebnog trošenja benzina već zbog želje da svakodnevno zajedno provodi vreme s partnerkom, spreman je da ljubav “zagospodari” njegovim životom. Osim toga, ako ideja da partnerke više nema i da ponovno bude samac postane zastrašujuća, označava duboku povezanost i sigurnost da je ona ta “prava”.

3. I njene mane su podnošljive

Za razliku od prošlih veza ne smeta mu što njegova partnerka može satima da hoda po prodavnicama, što ne vadi kosu iz odvoda nakon tuširanja ili što ga zafrkava pred prijateljima… Odnosno, ne postoji ništa kod nje što ga potpuno “izbacuje iz takta”. Neće mu smetati ako ga partnerka ismeva zbog njegove kolekcije dresova najdražih fudbalera ili zbog helikoptera na daljinsko upravljanje s kojim se još i danas igra, već će i sam uživati u njenom smehu. To su sve znaci da ceni njen karakter dovoljno da poželi zauvek da je ima kraj sebe.

4. Njena porodica je i njegova

Međusobno su upoznali porodice, obeležili rođendane, krštenja i druga zajednička druženja, a porodica partnerke je prihvatila činjenicu da je on važan faktor u njenom životu. Osim toga, njen tata uprkos sitnim provokacijama koje “servira” kandidatu za zeta, postaje mu sve draži do te mere da želi s njim da provodi vreme i popije koje pivo, pokazuje da smatra odnos dubljim nego prolaznu vezu.

5. Zna koji prsten želi…

Iz njene priče ili sitnih znakova shvatio je da ona nipošto ne želi žuto već belo zlato ili da su joj draži jednostavni od glomaznih prstenova, a i sam je nekoliko puta prolazeći kraj zlatare “bacio oko” na cene. Muškarac na tom nivou sam odlazak u kupovinu više ne gleda kao dužnost već jedan od gestova dokazivanja ljubavi.

6. Događaji oko venčanja zvuče veoma privlačno

Muškarac koji je spreman za brak već je razradio ideju kako bi njegovo momačko veče trebalo da izgleda i kuda bi se uputio na medeni mesec. Ako mu se biranje benda i pronalazak prostora za venčanje čini kao zanimljiv zadatak, a ne kao mučan posao, znak je da se već zamišlja u svečanom odelu mladoženje.

7. Spreman je na finansijsku žrtvu

On koji se odrekao svakodnevnih odlazaka na kafu, “bacanja” novca na kladionice i video igrica, kako bi sa dragom spavao u većem krevetu ili imao bolju mašinu za veš, dovoljno je zreo da shvata kako bračni život podrazumeva znatna odricanja od sopstvenih prohteva.

8. Zamišlja je kao majku svoje dece

Od svih navedenih tačaka ova je najznačajnija. Muškarac koji svoju devojku zamišlja kao majku njihove dece time pokazuje da temelj odnosa nije strast ili prolazna zaljubljenost, već poštovanje i ljubav prema partnerkinom karakteru, kao i poverenje da će ona biti sjajna majka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here