EPA/Cyril Zingaro

Prema navodima portala Carscoops, francuska kompanija trenutno nema kupe-krosover u ponudi, ali to bi moglo da se promeni već ove godine. Reč je o sve popularnijem segmentu, u koji je, pored premijum brendova, nedavno ušao i Renault.

Pežoov rival modelu Renault Megane Conquest trebalo bi da dobije naziv 4008, a sa padajućom linijom krova bio bi nešto privlačniji brat modela 3008.

Kako saznaje Carscoops, moguće je da će Peugeot već ove godine predstaviti ovaj kupe-krosover sa elektrifikovanim pogonskim jedinicama, a sa ciljem još većeg naglašavanja premijum zaokreta koji je francuska kompanija napravila u poslednjih par godina. Naziv Peugeot 4008 već se koristio za krosover koji se proizvodio od 2012. do 2017. godine, a njegovo mesto u gami zauzeo je model 2008. Spekulacije o povratku 4008-ice kao kupe-krosovera traju još od 2018.

Kao što se može videti na ilustraciji potencijalnog izgleda 4008-ice, radi se o kupe-krosoveru padajuće linije krova sa naglašenim lukovima točkova, dok je izgled prednjeg dela sličan kao kod nove 308-ice. Što se pogonskih jedinica tiče, očekuju se četiri različite varijante plug-in hibrida, koji će kombinovati 1,6-litarski benzinac sa jednim ili dva elektromotora.

Glavni rivali Peugeota 4008 na tržištu bi bili već spomenuti Renault Megane Conquest (Arkana na tržištima van Balkana), Audi Q3 Sportback, BMW X2 i Mazda CX-30. Očekuje se da Peugeot neće odustati od svog dela kolača u ovom segmentu, pa je sasvim moguće da ćemo model 4008 videti već ove godine, a tokom narednih meseci se očekuje više informacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here