pixabay.com

Vrtići su zatvoreni odlukom Vlade.

U vreme vanrednog stanja mnogi roditelji su se zabrinuli da li mora da se plaća vrtić (bilo privatni, bilo državni) i da li će zbog toga biti refundacije?

– Vrtići su zatvoreni odlukom Vlade i zato su zatvoreni. Nijedan roditelj nema obavezu da plaća vrtić dok je zatvoren – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Telegraf Biznis.

Ta odluka važi za celu teritoriju države.

Podsetimo, zbog uvođenja vanrednog stanja od 16. marta su zatvoreni vrtići, škole i fakulteti, a prema najavama, nastave u školama najverovatnije neće biti do kraja školske godine.

7 COMMENTS

  1. Šta to znaci? Onda neće biti ni refundacija. Od čega ćemo mi koji radimo u privatnim vrtićima primiti platu? Ili treba da živimo od vazduha..kontaminiranog

  2. Molim gospodina Vesica da se uzdrzi od ovakvih komentara pre nego sto promisli kakve posledice moze da izazove.
    Privatni vrtici su osnovani odlukom Ministarstava prosvete po kojoj ispunjavaju kriterijume za obavljanje date delatnosti. Odluku da deo placanja vrtica snosi Gradski sekretarijat grada Beograda nisu doneli vlasnici vrtica vec upravo celnici gradske uprave.
    Sada neka gospodin zamenik objasni kako misli da privatni vrtici (koji se u potpunosti finansiraju od uplata roditelja) snose troskove plata, poreza i doprinosa, najma prostora kao i sve ostale rezijske troskove?
    Da li misli kako ce i sta ce biti kada ovo prodje?

  3. Nepromišljena odluka gospodina Vesića
    Grad će pomoći drźavnim vrtićima , roditelji oslobođeni plaćanja .Privatni vrtići źive od uplata roditelja , radnici takođe Koliko će njih ostati bez posla i otići na biro i primati nadoknade Kako će se isplaćivati nadoknade ako poreza nema .Kad ste godišnjem odmoru struju ne trošite ali zato plaćate reźijske troškove Isto je i sa Infostanom sa tom razlikom što plaćate punu cenu .
    Moj predlog je : dok traju mere svi korisnici usluga drźavnog ili privatnog vrtića treba da plate 50% troškova reźije koje bi bile preusmerene na plate i , poreze i doprinose radnika Drźava bi trebala da pripomogne jer troškovi vrtića su veliki

    • 50 odsto? Pa da li ste vi pri sebi? Bez refundacije to je skuplje nego sa 100 odsto cene vrtica sa refundacijom

  4. “…Nijedan roditelj nema obavezu da plaća vrtić dok je zatvoren…”

    Ma stvarno? Koji je to nebulozni komentar g Brnabic? ko sta ima da plati ako ne dobija uslugu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here