Da li ste u zabludi: Pet velikih laži o braku

0

Brak nije uvek med i mleko, neće vam rešiti "probleme" koje unosite u njega…
 

1. U braku neću biti usamljen(a)

Usamljenost nema nikakve veze s tim jeste li sami ili u braku. Osobe koje prati osećaj usamljenosti, tako će se osećati i u bračnoj zajednici. Ako se vežete za osobu s kojom nemate o čemu da razgovarate, koja vas ne razume ili ne poštuje, jasno je da će usamljenost samo ojačati.

 

2. Imaću seks kad god mi se prohte

Seksualna želja i libido zavise od niza faktora, a to što ste u braku ne znači da ćete uvek biti raspoloženi za vođenje ljubavi. Mnogi bračni parovi padnu u zamku prečestog "zvocanja" ili pritiska problema pa više spavaju u odvojenim krevetima nego zajedno.

 

3. Neću morati da zarađujem

Kakva greška! Brak ne garantuje finansijsku sigurnost (osim ako ste se venčali s galantnim Rokfelerovim naslednikom/naslednicom). Brak mahom donosi nove odgovornosti. Vaše finansije nisu više samo vaše, morate se dogovarati o tome kako ćete i našta trošiti novac. Čak i ako sebi možete da priuštite da ne radite, to se ne preporučuje. Vlastiti prihodi su nužni za osećaj nezavisnosti.


4. Bićemo velika srećna porodica

Moguće…ako se potrudite, oboje! Poštujte svoju, odnosno porodicu koju ste "dobili" s brakom. Ipak, ne možete očekivati da će vam oni uzvratiti osećaje, tek tako. Morate da se potrudite i oko njih…


5. Deca će spasiti stvar

Parovi koji su na ivici prekida, nesrećni su ili osećaju da imaju problema ali ne žele to da priznaju, ponekad se odlučuju da imaju decu kako bi "popravili stvar". Veoma pogrešan stav! Ako među budućim roditelja već postoji nerazumevanje, dete će doći u sredinu koja nije ugodna ni sigurna. Prvo rešite problem pa pravite dete!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here