EPA/Luong Thai Linh

Nakon rekordno rasprodatog “leta za nigde” australijskog prevoznika Kvantas, još jedan avio-prevoznik nudi identično iskustvo, ali sa malo drugačijim ciljem. Naime, ideja EVA Aira je da pomogne samcima da pronađu ljubav na nebu.

EVA Airways, jedan od najvećih avio-prevoznika na Tajvanu u saradnji sa kompanijom Mobius za putnička iskustva pokrenuo je kampanju pod nazivom – Letite! Ljubav je u vazduhu, namenjenu samcima za Božić i doček Nove godine i Novu godinu.

– Zbog kovida, EVA Air organizuje iskustva prividnih putovanja kako bi utolila nostalgiju ludi za letenjem. Kada slobodni muškarci i žene putuju, osim što uživaju u zabavi na putovanjima, možda žele da upoznaju nekoga, kao u romantičnom filmu – kaže PR kompanije Mobius Chiang Tsung-Wei.

„Let za nigde“ namenjen samcima podrazumeva trosatno letenje avionom koji polazi sa tajpejskog međunarodnog aerodroma i kruži vazdušnim prostorom iznad Tajvana i još dva sata “romantičnog dejta na kopnu”.

Putnici se podstiču da vode duboke razgovore jedni s drugima na letu, dok uživaju u obrocima koje priprema kuvar sa Mišlenovom zvezdom, Motoke Nakamura. Takođe, putnici se podstiču da nose maske na licu kada ne jedu ili ne piju.

Svako od tri putovanja se pomalo razlikuje. Let na Božić biće propraćen popodnevnom čajankom na tlu. Putovanje uoči Nove godine započinje večerom uz sveće pre nego što se gosti ukrcaju u avion, gde će zajedno dočekati 2021. godinu, a termin za Novu godinu biće propraćen doručkom.

„Letovi za nigde“ postali su trend tokom pandemije koronavirusa. Do sada se većina ovih letova, koji su potekli u gradovima poput Hong Konga, Sidneja i Tajpeja, fokusirala na razgledanje grada, a putnici su imali pogled iz vazduha na poznate znamenitosti.

Za putnike na provodadžijskim letovima koji žele da gledaju kroz prozor, dnevni letovi EVA Air daju pogled na istočnu obalu Tajvana, gde mogu da vide planinske vence koji se protežu od grada Hualien na severu do Tajtunga, grada na jugu.

Noćni let prelazi na zapadnu obalu ostrva, gde će putnici imati priliku da vide tajvanske gradove osvetljene po mraku.

Za razliku od tipičnog leta, putnici nemaju vremena za izbor mesta. Učesnici će sedeti par po par nasumičnim izvlačenjem. Međutim, moći će da se kreću kroz avion i ćaskaju sa drugim putnicima tokom obroka na kopnu.

Sva tri putovanja završavaju se ispovestima na kojima učesnici otkrivaju sa kim su „kliknuli“.

Na svakom letu ima mesta za samo 40 putnika – 20 muškaraca i 20 žena. Učesnici moraju biti diplomci univerziteta sa državljanstvom na Tajvanu i muškarci između 28 i 38 godina i žene između 24 i 35 godina.

Starosne specifikacije su na internetu imale negativne povratne informacije.

– Iz različitih anketa koje smo uradili, većina muških učesnika bi želela da upozna žene mlađe od njih, dok bi žene želele da upoznaju muškarce starije od njih. Zbog toga postoje različiti starosni kriterijumi za događaj – kaže Chiang.

Naknada za svako putovanje iznosi 295 dolara po osobi. Sve karte za prvi let na Božić već su rasprodate.

1 COMMENT

  1. Što da ne? Avioindustrija je ove godine postradala možda i najviše od svih privrednih grana. Dovijaju se ljudi kako da prežive i sačuvaju što više radnih mesta. Kako je krenulo, uskoro će leteti samo manje čarter kompanije koje imaju uslugu ‘privatni letovi za grupe’, jer putuje samo onaj ko mora i ko to sebi može da priušti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here