Vesti
Foto: Ilustracija

Ni jedna od zapadnoevropskih država ne bi želela otvoreni sukob Rusije i NATO, i Zapad će uraditi sve što može da to izbegne, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto u intervju televiziji RT.

– To je moje lično mišljenje, jer niko, čak ni zapadni deo Evrope, ne bi želeo takvu vrstu konflikta. Zato mi se čini da će Zapad uraditi sve što može kako bi izbegao konflikt. U potpunosti sam siguran u to – rekao je Sijarto.

On je ukazao da Mađarska, kao članica NATO, ima niz obaveza koje mora da ispuni, prenosi Sputnjik. U isto vreme, Budimpešta će uvek “preduzimati sve da izbegne i spreči svaki konflikt između Rusije i NATO-a”.

– Mi živimo u Centralnoj Evropi i znamo kakav je to osećaj kada se sprema konflikt između Rusije, Sovjetskog Saveza (u svoje vreme), Istoka i Zapada – dodao je on.

Govoreći o migrantima, mađarski ministar je nazvao „velikim licemerjem“ saopštenja o promeni migrantske politike Evropske unije”.

Prema njegovim rečima, kada stvar dođe do „neverovatno odgovornih izjava o situaciji u Avganistanu“ ili u Sredozemnom moru, „možda ima nekih opštih stvari koje su drugačije u poređenju sa onim koje su se čule 2015. godine, ali suština evropske migrantske politike, na žalost, ostaje nepromenjena“.

Sijarto je siguran da je pitanje migracije neodvojivi deo suvereniteta.

– Vaše suvereno pravo je da odlučite s kim ste spremni da živite zajedno, a sa kim ne – zaključio je on.

1 KOMENTAR

  1. Zapad sigurno ne zeli sukob, ali nece da prizna da je zarobljenik i da mora raditi ono sto mu gaza nalaze. Nemci nece da preurane, ali samo cekaju da kauboji padnu na kolena i da Nemacka povrati izgubljene teritorije. Poljaci to dobro znaju, pa se drze za kauboje kao pijan plota. Pristupom Evropi dobili su od Evrope milijarde, koje su odmah dali konjokradicama za naoruzanje – dok su evropski proizvodjaci ratne opreme ostali kratkih rukava i cudili se.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime