pixabay.com

Nije tu slučajno, ima dve svrhe.

Ovaj otvor svoju funkciju obavlja samo u slučajevima kada se stavi čep i umivaonik se napuni vodom, ali ne i u situacijama kada je sam odvod zapušen, osim kada je u pitanju kada.

Mnogi predmeti koje svakodnevno viđamo i koristimo imaju na sebi neke dodatke za koje ni sami ne znamo čemu zapravo služe, pa tako umivaonik ima rupu za koju mnogi ljudi i ne znaju zašto je baš tu.

Ako ste se ikada zapitali, sada možete saznati koja su njene funkcije.

Ta rupa ima dve svrhe, a ima i svoje ime. Zove se porcelator i njegova prva funkcija je da omogući brže oticanje vode.

Sprečavanje prelivanja: Ako zapušite umivaonik i pustite vodu i zaboravite na to, višak vode će ući u sistem za odvodnjavanje kroz taj otvor i tako sprečiti izlivanje vode na pod.

Ali ako voda iz slavine curi u jakom mlazu, onda će prelivanje samo biti odloženo. Nemojte se potpuno opustiti kada pustite vodu i začepite odvod sa strane.

Poboljšanje drenaže: Ništa manje važno, njegova druga funkcija je da ako se desi da se donja rupa začepi, voda ide kroz gornji, jer je i ona povezana sa glavnom drenažnom cevi.

Ukoliko dođe do začepljenja, voda će početi da se vraća kroz manji otvor na umivaoniku, piše Espresso, prenosi Večernji.hr.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here