EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kada u Diznilendu padne mrak 200 radnika tek počinju da rade. Reč je mačkama koje su “zaposlene” u ovom zabavnom parku.

Glavni posao krznenih radnika je da noću love miševe koji se, u zabavnom parku prepunom hrane i otpadaka koje ostavljaju ljudi, razmnožavaju neverovatnom brzinom. Upravo zato je uprava Diznilenda na Floridi zaposlila 200 mačaka.

Ovu tajnu je prvi otkrio glumac Rajan Gosling, koji je glumio musketara u filmu ove kompanije, jer je u jednom tok-šou programu ispričao da je čuo, a onda i video zaposlene mačke u Diznilendu. On tvrdi da su mace posebno trenirane da rade kao komandosi.

Ima ih belih, crnih, žutih, šarenih poput tigrova, crno-belih kao evropskih, sivih kao ruskih i sve se šunjaju, vrebaju, šetaju i spavaju. One su toliko popularne da imaju, čak, i svoj sajt, a “Diznilend” prodaje i majice sa njihovim slikama.

Pored mačaka u Diznilendu “rade” i kokoške koje je uprava angažovala sa ciljem uništenja komaraca. Tu je i velika kolonija bubamara koje spašavaju biljke o lišajeva.

Ko ih je proletos hranio?

Tokom proleća 2020. godine mnogi posetioci Diznilenda su potpisivali peticiju pošto su bili zabrinuti za mačke i uplašeni da ih niko ne hrani, jer je zabavni park bio zatvoren. Međutim, saopšteno je da mačke ne treba hraniti jer moraju da love!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here