Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Mate Beretinija pa će se u polufinalnom duelu sastati po 58. put sa Rafaelom Nadalom. 

Novak je pre ovog duela istakao da su samo on i Robin Soderling uspeli da zaustave Rafu na Rolan Garosu.

– Nisam jedini, Robin Soderling ga je pobedio i… mislim da je to sve, da nije više niko. Jasno je da je ovo predviđeno polufinale, pričalo se o tome. I evo tu smo, ponovo se srećemo, imali smo velike borbe na ovoj podlozi.

– Prošle godine je dominirao na ovom turniru u finalu. Nadam se da ću biti sposoban da igram na višem nivou nego poslednja dva seta u prošlom finalu. Kvalitet tenisa koji igram poslednje tri nedelje na šljaci mi daje dobar osećaj za taj meč. Imam samopouzdanja i verujem da mogu da pobedim inače ne bih bio ovde – rekao je Novak.

Na pitanje da li je ovo sad drugačiji mind set nego neki za neke druge mečeve, Đoković je rekao:

– Naravno, ovo nije kao neki drugi meč, ovo je najveći izazov koji možete da imate da igrate na šljaci sa Nadalom posle svih titula koje je osvojio.

– Svaki put kada se sretnemo ima viška tenzije i očekianja i vibracije su drugačije. Zato je naš rivalitet istorijski i privilegovan sam da igram sa njim toliko puta. Rivalstvo sa njim i Rodžerom mi je pomoglo das napredujem i da vidim šta treba da popravim da b ih dostigao. Realno, Rafa je najveći rival koga sam imao – ističe srpski as.

Ima li sličnosti meć sa Beretinijem i onaj iz Australije kada ste morali da napustite teren pa da se opet vratite?

– Nije mi smetalo da napustim teren, jer sam osećao da mi treba pauza. Loše je za turnir i za navijače, ali smo znali pre meča, da ako duel ode posle 23 sata, da će morati da isprazne stadion. Srećan sam da sam imao priliku da igram pred publikom u večernjem terminu. Nisam prava osoba da pričam o rasporedu, meč je mogao da ode i duže.

Na kraju meča si vrištao, koliko se tvoj mozak može prebaciti na meč sa Rafom?

– Uopšte se nisam prebacio na taj duel, sada prvi put pričam o tome i mislim. Fokusiran sam bio na teren i na rivale koje sam imao. Publika je bila tu, pauza, dosta intenziteta i osetio sam da gubim neke šanse da rešim meč u trećem setu. Bilo je super stresno za mene jer je igrao jako dobro. Reakcija na kraju je bila moje oslobađanje tenzije poosle pritiska.

Šta si radio tokom pauze

– Nije nam bilo dozvoljeno da vidimo trenera, bili smo sami u svlačioicama, Mateo u svojoj ja u svojoj. Presvukao sam se, pokušao da se pregrupišem da vidim šta mi treba i taktički se vratim na meč. Dobro je što smo imali vremena da se opet malo zagrejemo. Posle te pauze ja sam bio bolji igrač, bio sam zadovoljan kako sam servirao – poručio je Novak.

1 COMMENT

  1. Само ако се не престрави као прошле године. Од страха није могао да опепели.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here