Privatna arhiva
Nove akcije u planu: Darko Božić

Loznica je grad u kome je postavljeno 100 donatorskih kutija Humanitarne organizacije Srbi za Srbe (SZS), čime je, ako se izuzme Beograd, na prvom mestu u svetu sa tolikim brojem kutija za prikupljanje dobrovoljnih priloga novčane pomoći.

To je saopšteno na sajtu organizacije SZS koja navodi da se “zahvaljujući neumornim aktivistima naše organizacije, dobroti brojnih Lozničana i čestim zanimljivim događajima, može slobodno reći da je ovaj grad jedno od najvećih SZS uporišta u Srbiji i šire”.

Na sajtu SZS se pored ove informacije nalazi i spisak svih 100 lokacija, odnosno objekata u kojima se nalaze takve kutije, a njihov predstavnik u Loznici Darko Božić objašnjava da u lozničkom kraju žive humani ljudi koji veruju ovoj organizaciji, jer jasno pokazuje gde odlazi novac koji prilože građani.

Prema njegovim rečima, Loznica sakupi najviše novca u Srbiji na godišnjem nivou zbog čega je u SZS odlučeno da po jednu porodicu iz lozničkog kraja pomogne svake godine. Poslednja su Obrenići iz lozničkog sela Jadranska Lešnica gde je nedavno rođeno i šesto dete.

– Pomogli smo do sada više porodica iz lozničkog kraja i tu nećemo stati. U julu smo imali akciju Masaža iz bloka, gde je učestvovalo 37 masera iz više gradova, a sakupljeno je 177.450 dinara. Nastavljamo dalje sa našim akcijama u Loznici, pa ćemo 13. avgusta organizovati novu Trojku iz bloka na košarkaškom igralištu gradske OŠ Kadinjača – kaže Božić.

Velika pomoć

Božić je podsetio da humanitarna organizacija SZS postoji 17 godina, prikupila je do sada više od devet miliona evra, pomogla više od 3.000 porodica sa četvoro i više dece i oko 15.000 dece. Iz SZS pozivaju i druge sredine da slede primer Grada Loznice, a cilj je da razviju mrežu od 10.000 donatorskih kutija.