Foto: EPA/MAGI HAROUN
Kristijano Ronaldo

Ugledni španaski novinar Giljem Balag uzburka je strasti detaljnim objašenjenjem kako je Kristijano Ronaldo ovog leta završio u Mančester junajtedu!

Tačnije, Španac je na svom Tviter profilu otkrio da je Ronaldo bio na korak od Mančester Sitija, ali i zašto do špokantnog transfera nije došlo.

– Da vam kažem nešto o tom transferu. Ronaldo i Mendeš su pregovarali sa Sitijem. Hteli su tamo, a Pep je bio jako zainteresovan Obećao je Ronaldu da će dati više od 40 golova u sezoni. Juventus je to prihvatio. Hteli su da ga prodaju već dvee godine, iako su to kroz prijateljske novine demantovali. Koliko je veliki taj transfer bio, govori i činjenica da je o njemu pričalo udruženje evropskih klubova. Predsednik organizacije je čak u “WhatsApp” grupi to komentarisao – napisao je pomenuti novinar.

Zatim je objasnio i kako je Ronaldo završio u Junajtedu, a ne u Sitiju.

– Pre nego što je Siti trebalo da ga dovede, morali su da prodaju jednog ofanzivca jer ih je previše. Stigla je Barselona na čelu s Laportom. Bila je zainteresovana za Sterlinga, Gabrijela Žesusa i Bernarda Silvu, ali je sve propalo kada im je nestalo novca.

– Ronaldo je hteo u Siti, ali je morao da ima plan B. Pojavio se Junajted, koji je ponudio čak i bolju platu od gradskog rivala, a manju nego Juventus. Junajted prvotno nije bio zainteresovan, ali kad se pojavila ta opcija, znali su da se može i treba da se vrati samo kod njih. Bili su oduševljeni što ga mogu dovesti za samo 15 miliona uz bonuse.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here