Foto: EPA/MAGI HAROUN
Kristijano Ronaldo

Ugledni španaski novinar Giljem Balag uzburka je strasti detaljnim objašenjenjem kako je Kristijano Ronaldo ovog leta završio u Mančester junajtedu!

Tačnije, Španac je na svom Tviter profilu otkrio da je Ronaldo bio na korak od Mančester Sitija, ali i zašto do špokantnog transfera nije došlo.

– Da vam kažem nešto o tom transferu. Ronaldo i Mendeš su pregovarali sa Sitijem. Hteli su tamo, a Pep je bio jako zainteresovan Obećao je Ronaldu da će dati više od 40 golova u sezoni. Juventus je to prihvatio. Hteli su da ga prodaju već dvee godine, iako su to kroz prijateljske novine demantovali. Koliko je veliki taj transfer bio, govori i činjenica da je o njemu pričalo udruženje evropskih klubova. Predsednik organizacije je čak u “WhatsApp” grupi to komentarisao – napisao je pomenuti novinar.

Zatim je objasnio i kako je Ronaldo završio u Junajtedu, a ne u Sitiju.

– Pre nego što je Siti trebalo da ga dovede, morali su da prodaju jednog ofanzivca jer ih je previše. Stigla je Barselona na čelu s Laportom. Bila je zainteresovana za Sterlinga, Gabrijela Žesusa i Bernarda Silvu, ali je sve propalo kada im je nestalo novca.

– Ronaldo je hteo u Siti, ali je morao da ima plan B. Pojavio se Junajted, koji je ponudio čak i bolju platu od gradskog rivala, a manju nego Juventus. Junajted prvotno nije bio zainteresovan, ali kad se pojavila ta opcija, znali su da se može i treba da se vrati samo kod njih. Bili su oduševljeni što ga mogu dovesti za samo 15 miliona uz bonuse.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime