N. Jović
Vodi posao: Ljube Čalić

Nakon dve godine povremenih radova tokom pandemije, a posle ublažavanja restriktivnih mera i prestanka obilnih padavina, nastavljeni su poslovi na uređenju i konačnom završetku nove srpske crkve u Liverpulu.

Aleksandar Veselinović upravlja bagerom

Radove ponovo vodi naš priznati majstor Ljube Čalić, koji je i pre pandemije uspešno koordinisao radove na Crkvi svetog Luke i radio na najodgovornijim poslovima.

Otac Aleksandar Milutinović i Nedeljko Kolar na balkonu nove crkve

Za to mu je Njegovo preosveštenstvo episkop Siluan dodelio Gramatu.

Ljube je u razgovoru za “Vesti” izrazio zadovoljstvo zbog nastavka radova, kako na unutrašnjem uređenju crkve, tako i na spoljašnjem.

Čalić i Goran Kitić sa radnicima

– Ponovo sam se prihvatio posla. Počeli smo s radovima unutar crkve i sa vanjskim radovima. Trenutno, unutrašnji radovi se odnose na postavljanje poda i pločica. Posle postavljanja poda i pločica postavićemo ikonostas. Istovremeno smo po

Najmlađi radnik Nikola Veselinović

eli i sa spoljašnjim radovima. Otkopana je zemlje oko crkve da se ne bi desilo da za vreme obilnih kiša voda uđe u crkvu. Uradićemo staze i novu ogradu. Trudićemo se da ovo uradimo što pre, kako bi služba u novoj crkvi počela pre Vaskrsa. Zahvaljujemo se svim donatorima i momcima koji su došli da rade – istakao je Ljube Čalić.

Postavljanje armature

Predsednik Crkveno-školske opštine Goran Kitić rekao nam je da su ponosni na sve radnike, a najviše na malog Nikolu Veselinovića koji je s njima od početka radova.

– Svi su voljni da se radovi što pre završe dok je lepo vreme. Ko god može da dođe da pomogne i doprinese svojim radom subotom i nedeljom, dobro je došao da nam se pridruži. Zahvalni smo i za svaki novčani prilog – rekao nam je Kitić.

Strahinja Švonja

Starešina hrama, otac Aleksandar izrazio je posebno zadovoljstvo zbog početka radova.

Zoran Uzelac

– Samo da lepo vreme posluži i sve će se uskoro završiti. Verujemo u to, jer smo ove vredne radnike sretali svuda gde je trebalo raditi u poslednje vreme, a najviše na Koledžu Sveti Sava i kod ove naše nove svetinje – istakao je prota Aleksandar.

Zule Erceg

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here