EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Ivica Dačić

 Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Čakaja kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

– Reč je o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije – rekao je Dačić i podsetio da je taj funkcioner Vlade Albanije izmedu ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji „odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države“.

Funkcioner albanske vlade još optužuje Srbiju da ima „kriminalnu prošlost“ i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa „na čelu današnje Srbije“.

Izjava Genta Čakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapreduje dobrosusedske odnose sa Albanijom i na taj nacin doprinese stabilnosti i razvoju citavog regiona, navodi Dačić.

10 KOMENTARA

  1. Daci/ću šta je sad ovdje za izvinjenje .???
    Pa ništa nije lagao vi ste bili u Miloševićevoj mašineriji a vučić je bio u seseljovoj i DBovoj mašineriji. Na hiljade albanaca je ubijeno od strane Srbske vojske nije hladnjača u batajnici pala sa neba. A ostali leševi koji su spaljeni u trepci.?? Priznajte istinu biti će vam lakše Daci/ću.

    • Ti malo presta i da seres, istina ce izaci na svetlo kad tad pa mozete svi da se oprasite. To sto ste radili Srbima na kosovo to vam niko nije i nece zaboraviti a ti seronjo ne zaboravi da se Vi Albanci u Srbiji slobodno setate ulicama dok Srbi u poturcenoj siprariji i Albaniji nesmeju ni da kroce. Ima li tu neke razlike ? Sta sad ?

    • Prvo „nije istina“ da si „Stipe“ jer se osećaš na mezimice a onda ove bajke o „jadnim“ šiptarima, bandi teroristickoj sa kojom nije trebalo da se uopše pregovara ….

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime