Tanjug
Ivica Dačić

“Pobednička koalicija u Crnoj Gori pucala bi sebi u nogu ukoliko bi došlo do zaoštravanja odnosa sa Srbijom”, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je na TV Prva rekao da se Srbija nije mešala u izborni proces u Crnoj Gori, a da su to činili Edi Rama, Ramuš Haradinaj i muslimani.

– Zašto DPS ne kaže Rami “nemoj da se mešaš, nije ti Crna Gora velikoalbanska prćija”. Gde su časni principi DPS-a? Ne smetaju im Haradinaj i Rama, a smeta im Vučić – rekao je Dačić.

Naveo je da je DPS izgubio od svog naroda i naglasio da Srbiju ne zanima ko će biti na vlasti u Crnoj Gori, nego je zanima kakav će biti položaj Srba u toj državi.

– Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom. To je naš bratski narod i država. Da li ćemo da budemo u jednoj ili dve države, samo da ne bude u tri – rekao je Dačić.

Upitan koja bi to treća država mogla da bude, Dačić kaže da to još može da se deli na šta god hoćete, ako se ide logikom separatizma i ako se priznaje secesija jednog dela teritorije.

– Nisu oni priznali Kosovo i odvojili ga od Srbije – kaže Dačić i navodi da su Pećka patrijaršija i Dečani, kad smo ušli u Prvi svetski rat, bili Crna Gora.

Rekao je da kandidata za crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića ne poznaje, da još nije formirana vlasti u Crnoj Gori, a da će, kako sada stvari stoje, on biti premijer. Ima, kaže, osećaj, da sad u Crnoj Gori napadaju Srbiju, Aleksandra Vučića i njega naročito.

– Sad neki do tih furnkcionera pobednika pokušavaju da se dokažu i pokažu da to nije sad Srbija, da ima i razlike u odnosu na Srbe – navodi Dačić.

Smatra da je to nepotrebno i da su to loše izjave, koje su možda deo političkog neiskustva.

– To bi bilo pucanje u nogu pobedničke koalicije ukoliko bi došlo do zaoštravanja odnosa sa Srbijom – navodi Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here