Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kritikovao je danas nedostatak solidarnosti EU, navodeći primer zdravstvenih radnika kojima ne dozvoljavaju da se vrate u Srbiju.

Dačić je, u jutarnjem programu TV Hepi, upitan za slučaj navodne krađe pomoći namenjene Italiji od strane Češke, rekao da je to pokazatelj licemerja i opredeljenja da moraju prvo da se brinu za sebe.

– Mi visoko cenimo određenu pomoć koju je dala EU, ali neki postupci nas iritiraju. Zdravstvenim radnicima koji radne na teritoriji EU ne dozvoljavaju da se vrate u Srbiju. Poručuju im da, ako se vrate, više nikada neće moći da se zaposle u EU. To prelazi normalne odnose – poručio je on.

Takođe se osvrnuo i na njegov boravak u Kini za vreme epidemije koronavirusa u toj zemlji, rekavši da je taj narod disciplinovan.

Ukazao je da je on shvatio situaciju na vreme, i da su ga tada napali mediji da je navodno uvredio Kinu kada je otkazao posetu, navodeći da će morati u karantin i našalio se da neće imati ko da potpiše izbornu listu.

Tada, kako je rekao, mnogi u Srbiji su sa nonšalancijom gledali na situaciji i Kini.

Ukazao je da danas u Kinu ne može da ode nijedan stranac da ne ode u karantin, a kada je on bio rečeno mu je da je epidemija bila na vrhuncu i početku kraja.

Kaže da je preneo predsedniku Aleksandru Vučiću ono što je video tamo, a to je planska organizacija života, u kojoj se znalo koliko ljudi iz fabrike ide na posao, a koliko mora da ostane kući.

6 COMMENTS

  1. Дачићу болан па испричај им нешто о братству-јединству, интернационали… Теби неби дали ни лек против Короне да си оболео.

  2. Ne verovatno…kad covek procita onda sto prvo pomisli, da li smo mi normalan svet. pa naravno da ne dozvoljava jer ako je neko dosao kao medicinski radnik on prema ugovoru ne moze da napusti posao bez posledica, i to posebno u ovim uslovima, kad ih je svugde manjak. i Sta je tu cudno…onda kad su najpotrebniji oni bi kao trebali da odu….Sacuvaj Boze koje i kakve bedastoce covek nece da procita.

    • Nisu ih skolovali u Eu, vec drzava Srbija. Otpuštaju radnike drugih profila, kako oni štite svoju zadnjicu, tako i mi nasu. Svako moze dati otkaz kada zeli, pretnje su oličenje licemerstva, nikada necete raditi u Eu.
      Uvek postoji izbor !
      Eu, pogledajte cije zastave podizu Italijani a čije skidaju!
      Umesto da je ta Eu sve snage tamo poslala, oni su konsolidovali i reorganizovali svoj zdravstveni sistem, Nemačka na prmer. Primanje pacijenata sada, kada je opustosilo stare po Italiji i Spaniji ih nece iskupiti.
      O čemu ti pričas ??? O izbacivanju naseg diplomate iz bolnice? kradje med.materijala?
      Neprodavanje respiratora, ili naredjivanje kupite od nas i samo nas. Istog momenta su trebali zvati sve nase zdravstvene radnike, pa nek im te respiratore ukljucuju Merkel i sl.

  3. E moj Sasa….sto bi rekla pesma nasa…nije ih skolovala EU nego nasa drzava….gde ce ti dusa covece….skolovala jeste ali nije dala posao…zar nije osnovno ljudsko pravo da die i radi tamo gde mu je bolje … kazes ima izbora ako se hoce…vidi se koliko znas…kud sa familijom ako im deca idu u neku skolu…kud ce u Srbiju ako nemaju stan i dovoljno novca za zivot…nista nije onako kako ti zamisljas. i na kraju i bojim se da da ti kazem bilo sta vise na tu temu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here