EPA/Andrej Čukić
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija suverena država, kao i da je predsednik Aleksandar Vučić mnogo puta pokazao da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku koja se rukovodi isključivo interesima Srbije, a da Violu fon Kramon, izvestiteljku za tzv. Kosovo u Evropskom parlamentu, “niti ko pita, niti zarezuje”.

– Nivo bezobrazluka sa kojim se neki evropski političari obraćaju Srbiji je zaprepašćujući. Ko i šta daje za pravo Violi fon Kramon da vređa Srbiju, predsednika Vučića i srpski narod? To što je ona dokazani Kurtijev lobista, ne znači da može da Srbiji i Vučiću određuje šta mi treba da radimo – rekao je Dačić, navodi se u saopštenju ministarstva.

On je istakao da bi prijem tzv. Kosova u Savet Evrope bio presedan i grubo kršenje principa na kojima Savet Evrope počiva, jer, kako je rekao, tzv. Kosovo nije međunarodno priznata država članica Ujedinjenih nacija.

– Lagali su nas da će uslov za Kosovo biti formiranje Zajednice srpskih opština i umesto da Priština bude kažnjena, sada još treba da bude nagrađena prijemom u Savet Evrope. Srbija je suverena država, a predsednik Vučić je mnogo puta pokazao da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku koja se rukovodi isključivo interesima Srbije.Tako će biti i nadalje, a Violu fon Kramon niti ko pita, niti zarezuje – rekao je Dačić.

2 COMMENTS

  1. kad je niko ne pita i ne zarezuje, sto se onda ti Ivice palis na njene komentare. Ne pali se i ne zarezuj upravo ti.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here