EPA/Riccardo Antimiani
Papa Franja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je večeras da je potrebno da se jasno kaže da li je Kosovo nacionalni projekat ili nije i poručio da je važno da Srpska pravoslavna crkva radi na odnosu sa Vatikanom jer je, kako je naveo, u interesu Srbije da papa bude na našoj strani.

– Svi zajedno moramo sa sobom da presečemo da li je KiM naš nacionalni projekat ili nije, ne mogu u njemu da učestvuju samo predsednik ili Ministarstvo spoljnih poslova – rekao je Dačić.

On je podsetio da Kosovo već neko vreme ostvaruje neformalne veze sa Vatikanom.

– Mislim da je vreme da SPC pre svega radi na tome – rekao je Dačić i podsetio da je bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić papu pozvao u Srbiju, ali je poziv na zahtev nekih vladika otkazan.

– Da li nam je bitno da Vatikan prizna Kosovo ili nije, da li ćemo nešto raditi ili ćemo i dalje biti u nekim rovovima koji nam nisu praktični. Nama je interes da papa bude na našoj strani kao što je bio oko Stepinca – rekao je Dačić i naglasio da nije jednostavno da li će Vatikan priznati Kosovo ili neće, jer se zna koliki deo sveta je pod uticajem Vatikana.

– Patrijarh, vladike, Sinod svi moraju hitno da reaguju oko Svete stolice, isto kao i SANU, sa svojim kolegama širom sveta, isto kao i sportski savezi i svi drugi – rekao je Dačić.

2 COMMENTS

    • Папа се уплашио пријатељства између православаца и муслимана у условима ЛГБТ+ атеистичких тенденција на западу. Па драги Франциско, после 1999. године Срби више никада неће ратовати са Муслиманима да би бранили Западну Европу и Ватикан, а православне цркве на Косову и Метохији неће постати католичке зато што Турци поново надиру… сачуваће Срби своје светиње.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here