EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Razgovori o formiranju nove vlade biće nastavljeni posle posete američke delegacije Srbiji, u kojoj će biti i specijalni izaslanik Ričard Grenel, izjavio je u nedelju ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da su netačni navodi medija o personalnim rešenijima u novoj vladi.

– Sve što piše u novinama nije tačno – rekao je Dačić na TV Pink upitan o spekulacijama u medijima da je spreman da se u novoj vladi odrekne Slavice Ðukić Dejanović i Gorana Trivana, ali ne i Branka Ružića.

Ponovio je da se o personalnim rešenjima nije razgovaralo, a na pitanje vidi li sebe u novoj vladi, kaže da ne voli tu vrstu pitanja zato što to, dodaje, nisu teme o kojima treba da se priča na televiziji.

– Više puta sam rekao i pre i posle izbora da smo mi spremni da nastavimo saradnju sa Aleksandrom Vučićem i SNS-om. Svi smo svesni da Vučić i SNS imaju većinu i bez nas. Odluku o tome će svakako doneti pobednik – rekao je Dačić.

Naveo je da je s Vučićem razgovarao o vladi pre više od mesec dana, a da je u međuvremenu bilo značajnih događaja u Vašingtonu i Briselu, a da dolazi u Srbiju i američka delegacija.

Kaže da će se o novoj vladi nastaviti pregovori u narednom periodu, da on obavlja funkciju ministra, radi normalno i ima komunikaciju s kabinetom predsednika Srbije.

– Šta će biti dalje, videćemo za koju nedelju – rekao je Dačić.

Naveo je i da treba da se nastavi sednica Skupštine Srbije i da se imenuje mandatar.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime