Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je, povodom navodnog “non pejper” dokumenta, koji se pripisuje slovenačkom premijeru Janezu Janši i izjave albanskog premijera Edija Rame da je “video mapu koja predviđa promene granica na Balkanu”, da ne zna šta je video Rama, ’Veliku Albaniju’ ili “veliku Srbiju”.

Dačić je rekao da su “izgleda svi oguglali na ‘Veliku Albaniju’”, ali im smeta kad se pomenu Republika Srpska i Srbija.

– Mi se zalažemo za Dejtonski sporazum, očuvanje integriteta Bosne i Hercegovine, ravnopravnosti tri naroda i dva entiteta, a protiv smo stvaranja ‘Velike Albanije’. Mi smo i za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, koji nije ’razbijen’ nijednim međunarodnim aktom, jer nezavisnost Kosova nisu priznale ni Ujedinjene nacije, ni EU – rekao je Dačić.

U tom kontekstu prokomentarisao je i mogućnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine, navodeći da mu nije jasno kako se otvara prostor za pregovore ako Priština odbija Briselski sporazum.

– Maltene kažu da više ne važi taj sporazum i otvoreno se zalažu za ’Veliku Albaniju’. To je sada pitanje za EU, to je njihovo dete koje se osamostalilo – kakva je to blamaža da neko potpiše Briselski sporazum sa Ketrin Ešton i nikom ništa – kaže Dačić.

On je zapitao kakav to autoritet ima EU “ako svaki razbojnik koji dođe na vlast na Kosovu može da kaže ma to me ne interesuje”.

1 COMMENT

  1. Није Рама једини. Понеки хајван има привиђења о великој Југославији. Сачувај Боже!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here