EPA/Andrej Čukić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne veruje da će deklaracija o poštovanju svih sporazuma, koja će biti doneta na samitu u Tirani “osvestiti” Prištinu da poštuje i ispuni obaveze koje su potpisali.

– Moje je lično uverenje, a mislim da to dele i mnogi u Evropi i svetu, da se ništa neće promeniti dok je Aljbin Kurti na vlasti – ocenio je Dačić.

Prema njegovom mišljenju, dogovor bi mogli postići “koliko sutra”, ako bi Priština to htela, jer je ona najveća prepreka.

Dačić je konstatovao da je sada situacija da Evropska unija i SAD ne mogu da kontrolišu “čedo” koje su stvorili i da bi trebalo da se bave onim koji pravi probleme, a to je Kurti.

– Mi treba da vodimo takvu politiku da niko ne može da nas optuži zbog nas – naglasio je Dačić i dodao da je siguran da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu u Tirani neće “ni za jotu” promeniti one stavove koje je izneo o kosovskom pitanju.

2 COMMENTS

  1. Posle cele frke oko reakcija EU i ljutnje Vučića, mislim da je u Tiranu trebalo da ide Dačić … to bi sačuvalo dostojanstvo predednika, a Dačić bi im rekao sve što treba, a opet ih nismo ignorisali…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here