Dačić odgovorio: DS je štitio vrh policije od promena

0

Za loše stanje u srpskoj policiji kriv je Boris Tadić: Ivica Dačić
 

Dačić, koji je i bivši ministar unutrašnjih poslova, odbacio je kao "licemerje" i prebacivanje krivice na druge Tadićevu izjavu da, zajedno sa smenjenim načelnicima policijskih uprava, mora da snosi odgovornost za loše rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala.

 

"Ako neko ima odgovornost, ima je Tadić, jer je Demokratska stranka, dok je bila na vlasti, štitila policijski vrh od promene. Oni su rukovodili policijom preko Saveta za nacionalnu bezbednost i Biroa za koordinaciju službi bezbednosti", rekao je Dačić za beogradski dnevnik "Danas".

 

Tadić: Dačić da snosi odgovornost zbog smena u policiji

 

Tadić je rekao ranije da bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nije reformisao MUP Srbije tokom šest godina koliko je bio na njegovom čelu.

 

NDS: Krivica je isključivo Dačićeva

Opoziciona Nova demokratska stranka odbacila je optužbe da je njen lider Boris Tadić, dok je bio predsednik Srbije, opstruirao promene u vrhu policije. NDS je ocenila da su te tvrdnje "apsurd" jer je Dačić bio ministar unutrašnjih poslova i poslednje dve godine kada su Tadić i DS bili u opoziciji i da je tada mogao da izvrši neophodne promene.

"Osim što su Dačićevi navodi neistiniti, potpuno su i besmisleni – MUP je bio isključivo u nadležnosti Ivice Dačića u poslednjih šest godina, a čelnici policije su smenjeni zbog lošeg rada u periodu kada je Dačić bio i premijer vlade u kojoj nije bio ni Tadić ni DS", navodi se u saopštenju NDS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here