EPA/Koča Sulejmanović
Ivica Dačić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ponovio je danas da ta stranka čvrsto podržava stav Saveta za nacionalnu bezbednost, utvrđen još prošle godine, da Srbija osuđuje kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali da nije za uvođenje sankcija Rusiji.

– Tu politiku koju javno iznosi i vodi predsednik Aleksandar Vučić, Socijalistička partija Srbije čvrsto podržava, poštujući da je nacionalni interes Srbije i njena budućnost naš prioritet – rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je to izjavio pošto je ministar privrede Rade Basta u saopštenju zatražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Basta je, koji je član Jedinstvene Srbije, koalicionog partnera SPS-a, između ostalog je naveo da se zalaže za uvođenje sankcija Rusiji. Lider JS Dragan Marković Palma saopštio je da stav Baste nije stav Jedinstvene Srbije.

6 COMMENTS

  1. После свега што смо преживели у Социјалистичкој Југославији, није их срамота да се зову “Социјалистичка партија Србије”

  2. SPS i JS samo rezervišu mesto u ambasadorskim “autobusima” buduće vlade…da se ponovo oni dočepaju vlasti, pa ćemo posle videti da li će vikati “Živela Rusija” ili će im uvoditi sankcije…

  3. Ja mislim da mu je Vreme da se vrati u Prizren pa onda nek kaze ko je i sta je/izdajica svog naroda.Lud je onaj ko glasa za njega i SPS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here