EPA/Koca Sulejmanovic
Ivica Dačić

Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, izjavio je da je dobio informaciju iz srpskog tima koji je u Vašingtonu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić brutalno odbio Tačku 10 koja se odnosi na međusobno priznanje Srbije i Kosova. “Vučić je sagovornicima jasno stavio do znanja da je takozvano međusobno priznanje apsolutno neprihvatljivo”, rekao je Dačić

– Tačno je da je papir sa svim ovim predlozima i Tačka 10 bio na pregovaračkom stolu koju je, prema informacijama koje sam dobio sa najvišeg nivoa delegacije u Vašingtonu, na brutalan način odbio – rekao je Dačić.

– Papir sa ovom tačkom nije nama nikada ranije predočen, već samo onaj o ekonomskim temama. Vučić je više puta rekao da mi želimo kompromis, ali oni očito misle da mi priznamo Kosovo – istakao je Dačić.

Nesumnjivo je, kaže Dačić da je ovo jedan od pokušaja SAD da dođu do nekog rešenja.

– Razgovaralo se i ranije o ekonomiji i mi u tome hoćemo da učestvujemo, ali ako postoji neka želja da se putem skrivene agende stavi i formulacija međusobnog priznanja, to neće moći – naveo je šef srpske diplomatije.

On kaže i da je američka administracija uvek takvu formulaciju prihvatala, ali da nije Evropska unija.

– Mi smo jasno rekli da je tako nešto za Srbiju neprihvatljivo i da smo apsolutno spremni da postižemo samo dogovore oko čega se saglasimo. A ako se ne slažemo, nema dogovora – dodao je Dačić.

1 COMMENT

  1. “brutalno odbio”!!! Sigurno je legao na pod da ih malo uplasi?
    Dokle ce ovaj Dacic da se ovako bezprizorno dodvorava vladaocu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here