Kosovo online

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da je Rezolucija o Međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici, koja je usvojena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, “nelegalna u dva slučaja”.

– Zato što prvo, ne stoji nikakav legitimitet, niti legalitet Bosne i Hercegovine, jer Predsedništvo nije donelo tu odluku. I drugo pitanje, jeste da Generalna skupština nema pravo da stavlja na dnevni red nešto što je na dnevnom redu Saveta bezbednosti bez odobrenja Saveta bezbednosti, a prošle nedelje je bila sednica Saveta bezbednosti o BiH – rekao je Dačić za RTS.

Naveo je da takve rezolucije nisu pravno obavezujuće i da će efekti, u smislu tog dana i događaja, zbog broja glasova biti „ograničenog dometa“, dok su indirektni efekti potencijalno izazivanje podela u regionu i „izazivanje različitih akcija koje mogu tek da uslede“.

– Kao što ste čuli od Bošnjaka, odnosno muslimana i njihovih političara, mnogi od njih sada već razmišljaju o tome da bi mogli da pokrenu neke ponovne tužbe, revizije tih tužbi. Prošli put su oni pokušavali da izvrše reviziju tužbe pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodni sud pravde je to odbio zato što oni nisu imali pravnu legitimaciju, jer nisu imali odluku Predsedništva, a neće imati ni sada – kazao je on.

Govoreći o poziciji Srbije o najavi predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da će kolegama u Sarajevu biti upućen predlog za mirno razdruživanje, Dačić je rekao da je za Srbiju prihvatljivo sve što je u skladu sa Dejtonskim sporazumom i sve što je deo dogovora sva tri naroda i oba entiteta.

– Mi poštujemo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao što poštujemo integritet i uopšte samostalnost Republike Srpske i reagovaćemo protiv svakog pokušaja narušavanja Dejtonskog sporazuma, odnosno ukidanja Republike Srpske – naveo je Dačić.

5 COMMENTS

  1. I ti si nakon toliko godina vlasti nelegalan. Sta sad kukas? Gde si bio i ti i tvoj sef da zaustave ovu Rezoluciju? Cista kozmetika od politike. Znao si i znao je ittvooj gazda, da kad velike sile nesto hoce, da se mala zemlja ne moze odupreti. Nego ste trosili narodne pare, da kao on Aca Veliki negde tamo nekoga urazumi???? Ili opet sebe promovise, da bi na kraju rekao, borio sam se kao lav.

  2. Ok, jasno je silovanje od strane fasista ali zasto ti argumenti nisu izneti tamo, na licu mesta; da SB nije odobrio i da podnosilac nije BiH drzava nego pojedinac iz bosnjacke zajednice??? Zasto?? Nije hrabrost prozivati fasiste za preko 20mil. ubijenih rusa po naredjenju da nestanu niti NDH drzavu za genocid u Jasenovcu jer je to priznata cinjenica odavno, ali zasto nije receno da u Srebrenici nije stradalo ni dete ni zena bosnjacka nego samo bosnjaci koji su pre toga vrsili zverstva oko Srebrenice?! Sirenjem price van teme se uvek tema relativizuje, i nije argument da je genocid fasista veci greh, nego upravo pobijanje lazi o Srebrenici argumentom da nije bosnjacki narod stradao nego njegov zlikovacki deo!! I kraj price, savest nam u istini o dogadjaju a oni ce i tako da izgasaju i nezakonito sta god, kao sto niko ni ne postuje UN institucije na zapadu, evo sud nalaze Izraelu prekid ubilackih akcija protiv civila, i? Sutra jos gori napadi na Rafu?? Sud u Hagu je vec odigrao svoju cirkusku predstavu, a ova rezoluvija nalaze nastavak do izazivanja novog zla i rata u BiH?! Srbi svakako moraju hitno da prodju svi vojnu obuku makar u formi zastite od prirodnih katastrofa, to je akcija broj jedan kolko od sutra, da ne dodjemo za neko vreme u situaciju skinutih gaca pred zlocincima koji ocito vrebaju!!

  3. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  4. Ivice – ne trubi vise i ne brani Srbe i Srbiju – s tobom i takvima nigde nismo prispeli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here