Tanjug
Peter Altmajer i Ivica Dačić

Srpsko-nemački odnosi poslednjih godina postali su odlični i postoje uslovi da oni budu još bolji, zajednički su konstatovali u današnjem razgovoru prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar privrede i energetike Savezne Republike Nemačke Peter Altmajer.

Tokom razgovora je ocenjeno i da izuzetan podstrek bilateralnoj saradnji dve zemlje daju veoma dobri lični odnosi predsednika Vučića i kancelarke Merkel, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je istakao da odnosi sa Nemačkom za Srbiju predstavljaju prioritet, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu. Kada je reč o ekonomskom segmentu odnosa, šef srpske diplomatije posebno je naglasio značaj činjenice da je ministar Altmajer u posetu Srbiju došao u pratnji velike privredne delegacije, sa ciljem da privredni subjekti dve zemlje razgovaraju o konkretnim merama za dalje unapređenje saradnje.

Altmajer je izrazio zadovoljstvo što sa brojnom privrednom delegacijom boravi u Srbiji i izrazio uverenje da će njegova poseta dati konkretne rezultate na planu daljeg jačanja ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke.

Tokom razgovora, razmenjena su i mišljenja o perspektivama za obnavljanje dijaloga između Beograda i Prištine, kao i o ukupnoj situaciji u regionu.

3 KOMENTARA

  1. Od ’41 na ovamo nikad bolji.Bože dragi pa da li su oni normalni.Dobri odnosi s Nemačkom,naši prijatelji iz Nemačke.A neće nas u EU.Jel i to u okviru tog velikog prijateljstva.Ako i dodje koja firma iz Nemačke,recite došli su otvoriće fabriku,zaposliti radnike ili šta znam još.Ali o prijateljstvu i dobrim odnosima ne lažite ni sebe ni nas.

  2. Pa dobro sto nedadoste cenjenom gostu nista jesti te je morao u Zagrebu poruciti hrvatski specijalitet Cevapcice,tako pise nemacki BILD.O poseti u Srbiji i sklopljenim ugovorima ni reci??????

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime