Instragram/Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je, nakon telefonskog razgovora sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, da će ta zemlja glasati protiv članstva Kosova u Savetu Evrope.

Dačić je na svom Instagram profilu naveo da je sa Sijartom imao sadržajan telefonski razgovor u kome je ministru spoljnih poslova Mađarske preneo da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora.

– Ministar Sijarto mi je ponovio da je Mađarska zainteresovana za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali da stalna namera Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže ovom procesu i potvrdio da će Mađarska glasati protiv u Komitetu ministara Saveta Evrope u vezi sa članstvom Kosova i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i nijedan predlog koji bi doveo do dalјe eskalacije tenzija u regionu – naveo je Dačić.

On je dodao da je razgovarano i o procesu integracija Srbije u Evropsku uniju, što, kako je ocenio, ostaje prioritetni cilј spolјne politike Srbije.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI…

  2. Свака част и велика захвалност Мађарском народу и садашњем руководству на подршци Србији и Српском народу…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here