Tanjug
Ivica Dačić

“Srbija osuđuje nasilje na Kapitol hilu u Vašingtonu, a od budućeg američkog predsednika Džoa Bajdena očekuje dalji razvoj odnosa”, rekao je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

On je ocenio da su očekivanja država regiona od Bajdena prevelika i podsetio da je on posle antisrpskih stavova iz 90-tih bio na funkciji i pre četiri godine kada pri susretima sa srpskim zvaničnicima nije bilo neprijatnih razgovora.

– Ne verujem da se za četiri godine nešto promenio, i da je otišao u ekstrem iz 90-tih – rekao je Dačić.

On je rekao da je želja Srbije da se tranzicija vlasti u SAD obavi mirno i da se grade dobri odnosi sa tom državom.

– Želimo puno uspeha Bajdenu, a zahvalni smo Trampu na stavu oko Srbije, možda bi više voleli da je on pobedio. Poštujemo volju američkog naroda, i nastavićemo razvoj odnosa sa SAD – rekao je bivši ministar spoljnih poslova.

Dačić očekuje da se Tramp koji je dobio više od 70 miliona glasova, a sada se od njega ograđuju republikanci, neće tek tako povući i da će možda doći do formiranja nove stranke. Rekao je da Srbija očekuje razvoj odnosa sa SAD na tragu onog što je rađeno sa Trampom.

– Srbija se sama izborila za svoj status. Situacija oko Kosova i Metohije se promenila. Nije kao što je nekad bilo – zaključio je on.

4 COMMENTS

  1. Неспособни политичари нису у стању да реше проблеме на свом терену па очекују нешто од неког другог. Шта овај очекује од “левичара” Бајдена пада у оквире фантазије предшколских пионира.

  2. Pravu i legitimnu drzavu siptari na Kosovu nece imati sve dok nisu clan Ujedinjenih Nacija. Znaci koliko god oni insistirali na svoje pravne i drzavne institucije, ukljucujuci svoju vojsku, bez pecata Srbije nema pomaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here