ATAImages
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je tokom posete Madridu da Španija izuzetno podržava Srbiju kada je reč o teritorijalnom integritetu, odnosno Kosovu, i da isto tako, Srbija ima veoma čvrst i principijelan stav kada je teritorijalni integritet Španije u pitanju, odnosno separatizam nekih katalonskih političara.

– Ono što je za nas značajno, španski zvaničnici su rekli da će veoma čvrsto i dalje podržavati Srbiju kada je reč o teritorijalnom integritetu. Uopšte ne razmišljaju o tome da promene taj stav, što je za nas veoma bitno. Isto tako, oni su protiv toga da bilo ko u EU ucenjuje Srbiju time da mora da prizna nezavisnost Kosova da bismo postali članovi – rekao je Dačić.

Dačić je rekao da su Srbija i Španija izuzetno prijateljske zemlje koje nemaju nikakvih spornih i otvorenih pitanja i da je cilj njegove posete Španiji da se inicira ubrzavanje i umnožavanje bilateralnih poseta kako bi se na taj način dao doprinos razvoju bilatralnih odnosa dveju zemalja.

On je ukazao da su veoma retki kontakti, bilateralni sastanci i bilateralne posete, navodeći kao primer da španski premijer nikada nije došao u posetu Srbiji.

– Sama činjenica da je Španija jedan od naših najvećih prijatelja u Evropskoj uniji, koji nas najviše podržava i kada je reč o teritorijalnom integritetu i pitanjima evropskih integracija, nameće nam potrebu da te odnose intenziviramo – rekao je Dačić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime