EPA/Koca Sulejmanović
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić izjavio je da je sraman i skandalozan potez hrvatskih vlasti da zabrane ministru bez portfelja Đorđu Milićeviću da položi cveće i pokloni se žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, i najavio da će Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputiti najoštriji protest Hrvatskoj zbog ovog događaja.

– Sraman je i skandalozan potez hrvatskih vlasti, koje su zabranile ministru Đorđu Milićeviću da položi cveće i pokloni se žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac – poručio je sinoć Dačić.

Dačić dodaje da to pokazuje kakav je njihov odnos prema genocidu nad srpskim narodom u Jasenovcu i celoj fašističkoj NDH.

– Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputiće najoštriji protest Hrvatskoj zbog ovog sramnog događaja, svesni da to neće uticati na politiku Hrvatske, jer ovo nije incident, ovo je zvanična politika Hrvatske, politika negiranja zločina i genocida nad srpskim narodom –  naglasio je Dačić.

Ministru u Vladi Srbije zaduženom za odnose sa dijasporom Đorđu Milićeviću juče je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću kod spomenika žrtvama ustaškog logora Jasenovac, saopšteno je ranije iz Milićevićevog kabineta.

3 COMMENTS

  1. E,pa da ste tužili Hrvatsku za genocid g,sad bi bila druga priča.Vi ste se sve vreme uvlačili Hrvatskoj u guzicu zbo evropskih integracija i zato nam sad tako kako je.

  2. Jao Ivice, bas ces da im naudis sa tom protestnom notom. Auh, sto ces da im zapapris. Svi se tresu od straha, O vecni Ivice!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here