EPA/Andrej Čukić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Briselu da je Srbija odredelila dodatnu pomoć Turskoj i Siriji, posle katastrofalnih zemljotresa početkom februara, od ukupno 1,5 miliona evra, po 750.000 evra za svaku zemlju.

Šef srpske diplomatije je na, plenarnoj sednici u okviru donatorske konferencije, rekao da je Vlada Srbije u prvim danima tragedije formirala operativni tim za koordinaciju humanitarne pomoći, kako bi pomogla narodu Turske i Sirije.

Kako je istakao, Vlada Srbije je do sada uputila 2,8 miliona evra za Tursku i 2,98 miliona evra za Siriju.

– Pozdravljamo inicijativu EU i Švedske i koristim ovu priliku da porodicama nastradalih prenesem izraze saučešća. Delimo bol sa onima koji su izgubili svoje najmilije, a jasno je da naša solidarnost u izrazima pijeteta i saučešća nije dovoljna. Zbog toga je Vlada Srbije izdvojila dodatna sredstva za dve zemlje od ukupno 1,5 miliona evra, po 750.000 evra za svaku – istakao je Dačić.

Naveo je da pomoć Srbije neće prestati sa ovim i da smo spremni da nastavimo da pružamo podršku.

– Ovakvi događaji nam služe kao podsetnik da samo zajedno možemo da pružimo adekvatne odgovore na globalne izazove. Evropsko jedinstvo je u ovim okolnostima veoma važno – zaključio je šef srpske diplomatije.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here