Tanjug
Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je, bez obzira na tešku geopolitičku situaciju u svetu, stanje bezbednosti u Srbiji stabilno.

– Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna i MUP je jedan od garanta te stabilnosti. Bez obzira na tešku globalnu geopolitičku situaciju mogu da kažem da je stanje bezbednosti stabilno. Mi i dalje treba da radimo na jačanju snaga koje se bave javnim redom i mirom – rekao je Dačić za Tanjug.

On je dodao da želi što više policiju da približi građanima jer, kako je rekao, policija treba da bude narodna i da postoji obostrano poštovanje.

Na pitanje kako MUP reaguje na pretnje najvišim državnim zvaničnicima, Dačić kaže da je lak posao za Upravu za visokotehnološki kriminal da otkrije ko stoji iza profila koji prete na društvenim mrežama.

Kako je dodao, takvih pretnji ima svakodnevno, a oni koji ih upućuju se hapse.

Dačić se osvrnuo i na situaciju koja se juče dogodila u Sarajevskoj ulici, poručujući da svi treba da osude to što je čovek pucao na dete iz vazdušne puške.

Kako je objasnio, deca su se igrala u centru grada, u parku u Sarajevskoj ulici, i lopta je udarila u prozor stanara. Čovek je izašao, vikao, a dete je osetilo da ga je nešto udarilo u nogu.

Dačić navodi da je taj čovek pucao iz vazdušne puške i da je to nešto što svi moraju da osude.

2 COMMENTS

  1. Dacicu, moja Srbija i tvoja Srbija su ocigledno dve razlicite zemlje. Bezbednosna situacija stabilna?!

  2. Ivice, kad opet ides kod one plasticne Jeremicke? Opet za Vaskrs sledece godine ili ranije..U lepom si drustvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here