ATAImages
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da nije dobro u hrišćanskom svetu odjeknula odluka suda u Turskoj kojom se Aja Sofija pretvara u džamiju i da on lično osuđuje takav potez, bez namere da se meša u unutrašnje stvari Turske.

– Nadamo se da neće doći do zaoštravanja odnosa sa hrišćanskim svetom. Nije samo Aja Sofija doživela tu sudbinu. Doživljavale su tu sudbinu i hrišćanske crkve na KiM – rekao je Dačić.

On je naveo da je veći broj hrišćanskih crkava za vreme Turaka na KIM pretvoren u džamije.

– Srbija je branila hrišćanstvo od najezde islama. Sada će evropske zemlje i UNESKO sa pravom da se bune (zbog Aja Sofije), ali to se desilo i na KiM, a oni koji su priznali Kosovo, oni su sami pljunuli na hrišćanstvo – naveo je Dačić.

Podseća da isto kao što je crkva Aja Sofija pretvorena u džamiju, tako su Turci osvanjem Kosova pretvarali crkve u džamiju i naseljavali Albance i islamizirali ih.

– Kada su se oni povukli, Evropa je legalizovala uništavanje hrišćanstva na Kosovu, priznavanjem Kosova kao nezavisne države. Nadam se da će im sada biti jasno. Mi kada smo govorili da smo protiv članstva Kosova u UNESKO-u, zato što su na KiM srpski hrišćanski srednjovekovni manastiri i spomenici, mnoge evropske zemlje nisu nas podržale, čak je Grčka bila uzdržana – zaključio je Dačić.

10 COMMENTS

  1. G. Dacic da te posjetim da su slave i dosli na Balkan a ne albanci badava ti sve retorika cieli svjet to zna samo ti I srbija ne ali nitko vise tine vjeruje……. Jasno i Glas o.

    • Nerazune tw niko sta hoces da kazes zalepio vam se jezik u neku laz. Dacic prica jasno i cisto i iskreno

    • Јесте, према којој школи историје. Германској? Видиш, ми (Словени) смо одувек били овде (мноштво археолошких доказа и старих летописа). И шта ћемо сад?

  2. Ko je došao Balkan, slave? O čemu vi ćakulate gospodine, koje slave? Nemačka reč za Sloveni je – Slaven. Da, na Balkan su došli Sloveni pre ca. 1000 godina. I šta onda? Istorija se mora poznavati pre nego što prolupate kao otvoren prozor.

  3. Dosadan si Dačiču stvarno slušamo te več 30 god i ništs pametno nikada reko nisi idi sa Palmom u Grčku pametnije biti bilo ako smiješ nego što lupetaš gluposti.

  4. Велика ти хвала Дачићу што бринеш за Српски народ и за Православне цркве. Исти си као и Тито. Следећи пут, да певаш мало боље кад певаш Ердогану на увце, хајване!!!

  5. Prestani da guras tvoj mali komunisticki nosic u tudje dvoriste,kad ti je gazda pravio biznis sa Erdoganom onda si pljeskao a sad nesto trubis.Gledaj svoje dvoriste pusti druge da se j..u o svom trosku.

  6. То јесте истина
    Европа никад није поштовала српске жртве у одбрани хришћанства
    Од европљана само цинизам , бомбе,
    Лаж, лични интерес,
    И на крају европљани гледају на Србе као на мале Русе
    Све је речено зар не
    ??

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here