Dačić: Sve probleme rešavati dijalogom

0

Uvek za dijalog: Ivica Dačić
 

Dačić je novinarima u pauzi tog međunarodnog skupa rekao da ta deklaracija upravo govori o interkulturalnom dijalogu i unutrašnjoj bezbednosti.

 

"Ukoliko se problemi rešavaju na miran način, uz međusobni dijalog i solidarnost, stvara se jedno beskonfiktno društvo", ocenio je Dačić.

 

Prema njegovim rečima, u takvom društvu će biti integrisani ljudi sa različitim religijama, nacionalnim pripadnostima, različitim kulturnim sadržajima i "u kome raznolikost ne treba da bude mana, nego vrlina".

 

Dačić je naveo da su svi ministri unutrašnjih poslova, učesnici skupa, "jedinstveni da je u interesu unutrašnje bezbednosti i stabilnosti čitavog regiona da se svi problemi koji postoje rešavaju na miran način".

 

On je dodao da je postignuta saglasnost o neophodnosti postojanja dijaloga i solidarnost "i da se što više razvijaju ljudska i građanska prava i slobode".

 

Dačić je istakao je da je jedan od glavnih preduslova za stabilnu unutrašnju bezbednost društvo bez konflikata – "društvo u kojem postoji međusobna solidarnost, nacionalna ravnopravnost i interkulturalni dijalog", navodi se u saopštenju MUP-a.

 

U radu dvodnevnog skupa učestvuju ministri unutrašnjih poslova Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, kao i ministri iz Austrije, Bugarske i Rumunije.

 

Teme konferencije su zajedničke evropske vrednosti i intekulturalni dijalog u svakodnevnom životu, s gledišta bezbednosne politike.

 

Na skupu je razmatran i interkulturalni dijalog kao instrument protiv radikalizacije i regrutovanja, kao i tema "religija kao graditelj mostova u interkulturalnom dijalogu".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here