EPA/SERGEI CHIRIKOV
Ivica Dačić

Lider SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da su mu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem zajedničke zasluge u međunarodnom delovanju.

Vladajuća koalicija će ako nastavi zajednički da radi u interesu Srbije, i na predstojećim izborima dobiti sličan procenat poverenja građana bez obzira da li će opozicija izaći na njih ili će ih bojkotovati, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

U raspravi u parlamentu o ukidanju viza za nosioce pasoša Surinama, Paragvaha, Mjanmara i Dominikanske Republike, Dačić je istakao da su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno i da ne želi da ih dele kada je reč o zaslugama.

– Siguran sam da bi, ako nastavimo ovako da radimo u interesu Srbije, zajedno, jedinstveno, bez svađe, bez obzira da li opozicija učestvuje na izborima ili ih bojkotuje, rezultat bio sličan – rekao je Dačić

Podsećajući da je u parlamentu od 1992. godine, šef srpske diplomatije je rekao da se nagledao mnogih koji su bili za bojkot.

– Znate gde su oni, a gde smo mi – rekao je Dačić.

Povodom polemike poslanika Jedinstvene Srbije i Srpske napredne stranke o tome ko je zaslužan za povlačenje priznanja i povećanje ugleda Srbije u svetu, rekao je da je valjda jasno da sve što se radi na polju spoljne politike radi u konsultacijama s predsednikom Vučićem.

– Žellim da kažem da podržavam Aleksandra Vučića, jer mislim da je to dobro za Srbiju, i mislim da je on predložio mene za ovo mesto jer misli da radim dobro za Srbiju. Prema tome, mi smo zajedno i nemojte da nas delite ovde – rekao je Dačić.

– Mi smo zajedno i nemojte da nas delite – rekao je Dačić.

Dačić je u šali poručio poslanicima SNS-a da ne moraju mnogo da ga spominju, ali da oni njegovi iz SPS moraju.

– Misim da me malo spominju, analiziraću ko me koliko spominje i ko je prisutan na sednici jer danas sam video da nekih ovde nema – rekao je Dačić i dodao da mu je žao i što deo opzicije, koji ne zna kako da nazove, bojkotuje rad parlamenta.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime