Daleki zavičaj srcu blizu

0

 

Osvećenje večere i molitvu održali su sveštenici Đuro Đurđević, Đorđe Veselinović i Nemanja Mrđenović.

– Kada bismo se takmičili u disciplini ko više voli svoj kraj, naravno da tu ne bi bilo pobednika. Ali ko više pomaže i održava čvrste veze sa rodnim krajem… izvolite prijatelji sa Banije, Like, Krajine, pokažite da ste bolji od nas Slavonaca – ponudio je protonamesnik Nemanja Mrđenović, u šaljivom tonu, svojevrsno zavičajno takmičenje, pozdravivši sve prisutne goste i zaželevši još mnoga druženja i susrete.
Ispred društva Slavonaca, učesnike je pozdravio predsednik Mladen Anić, posebno se zahvaljujući onima koji su zaista vredno radili da bi što bolje dočekali

mnogobrojne goste.
 

Nastup folklorne grupe KUD-a "Karađorđe" iz Rosmora sa spletom igara iz Slavonije i Srbije dodatno je doprineo opštem raspoloženju.

Kruna jedne divne, vesele i razigrane večeri bili su članovi orkestra Dragana Vujadinovića sa pevačima Kristinom i Stojanom.
 

Kao i prethodnih druženja i ove godine gostima je ponuđena tradicionalna slavonska kuhinja od pihtija (pača), čorbanca, jagnjeće i svinjsko pečenje, salata, te raznovrsnih domaćih kolača. Na kraju druženja koje je trajalo do sitnih jutarnjih sati, poručeno je: "Vidimo se i dogodine", javio je za "Vesti" Branko Žestić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here