Vesti
Bogato iskustvo: Damjan Mori

Uprava Fudbalskog kluba Beograd Vudvil iz Adelajda ekspresno je rešila pitanje trenera prvog tima. Posle iznenadne ostavke Kasija Oliveire, koji je otišao posle samo četiri nedelje, najstariji srpski klub u Australiji je za novog šefa stručnog štaba angažovao još zvučnije ime – proslavljenog australijskog reprezentativca Damjana Morija!

“Oduševljeni smo što možemo da objavimo da je Damjan Mori novi trener našeg muškog seniorskog tima. Njegovo bogato iskustvo na svim nivoima fudbala u Australiji stvoriće našem klubu priliku da napravi korak dalje”, navedeno je u saopštenju FK Beograd.

Damjan Mori je poznat ljubiteljima fudbala u Australiji kao vrsni golgeter iz devedesetih i sa početka dvehiljaditih, kad je cepao mreže širom NSL lige u dresovima Adelajd Sitija i Pert Glorija. Dobitnik je dve medalje Džonija Vorena za najboljeg igrača Australije (1996. i 2003), a čak pet puta je bio prvi strelac nekadašnje NSL lige.

Mori je rođen 1970. godine u Melburnu, a tokom dve decenije profesionalne karijere igrao je i u nemačkom bundesligašu Borusiji iz Menhengladbaha. Za reprezentaciju Australije nastupao je od 1992. do 2002. godine i u 45 utakmica postigao čak 29 golova.

Damjan Mori je italijanskog porekla, a njegov otac doselio se u Australiju iz tadašnje SFRJ, gde je živeo na prostorima Slovenije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here