EPA-EFE/Hannah McKay

Fudbalska vest dana u Evropi, svetu, na Euru, glasi da će Kristijan Eriksen završiti karijeru zbog srčanog udara koji ga je pokosio na meču sa Finskom u 1. kolu na Evropskom prvenstvu.

Srećom, Eriksen je preživeo, pa može da vidi prizore neposredno pre druge utakmice njegove reprezentacije, protiv Belgije, zbog kojih je verovatno i zaplakao.

Čitav stadion “Parken”, i Danci, i Belgijanci, klicali su Eriksenu, parole podrške za sjajnog fudbalera nalazile su se i u rukama Danaca, i kod Belgijanaca. Sve je prošlo u znaku ogromnog izliva ljubavi prema ponajboljem danskom fudbaleru koji iz bolničkog kreveta prati sve te dirljive scene.

Vrhunac podrške za Eriksena bio je dogovoreni prekid meča u 10. minutu (broj dresa), kada je igra stala, a svi akteri na terenu, i na tribinama, aplauzom pozdravili život, Eriksenov život!

Inače, pre samog početka meča, jedan od dva džinovska dresa koji se kao deo protokola iznose za obe selekcije, bio je upravo Eriksenov, njegova čuvena “desetka” koja se mogla videti iz vazduha.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime