Dangubić, Kuzmić i Lučić prvi otpadaju

0

Prvi deo priprema za Svetsko prvenstvo je iza košarkaške reprezentacije Srbije, sada sledi uigravanje tima, ali u toj fazi rada za Mundobasket koji 30. avgusta počinje u Španiji neće biti trojice igrača koji su se našli na prvobitnom spisku. Skoro je sigurno da će pri prvoj "seči" odlučivati zdravstveni bilten. Zbog toga će se selektor Aleksandar Đorđević najpre zahvaliti Ognjenu Kuzmiću. Centar Golden Stejt Voriorsa i saigrač Nemanje Nedovića još nije debitovao za Srbiju, a stres-fraktura potkolenične kosti se ne leči tako brzo. Tako će "orlovi" morati da sačekaju naredno leto, i Kuzmićevo dodatno NBA stasavanje, ne bi li ga imali za saigrača i na parketu.

Pobeda nada do 18 godina

Reprezentacija Srbije do 18 godina savladala je BiH sa 77:71 u 1. kolu novoformirane F grupe druge faze EP u Turskoj i tako napravila važan korak prema plasmanu u četvrtfinale. Uspehu su najviše doprineli Peno sa 16, Marinković 13 i Lazarević sa 11 poena, dok su u timu BiH najefikasniji bili Atić sa 19 i Đedović sa 18.
Narednu utakmicu naše nade igraju protiv Grčke, koja je u prvom meču 1. kola dobila Španiju sa 89:85 posle produžetka, dok je Turska bila bolja od Crne Gore – 78:63.
Tabela: Turska 5 bodova (+12), Grčka 5 (+9), Srbija 5 (+9), BiH 4 (-8), Španija 4 (-11), Crna Gora 4 (-11).

Pored Kuzmića, na "svom" parketu u Španiji se neće pojaviti ni nedovoljno oporavljeni Vladimir Lučić. Pokušavali su doktori da mu reše sada već jednogodišnji problem od povrede leđa, pa će Lučić naredni šampionat sveta pratiti samo kao gledalac.
Po svoj prilici, treći koji će otpasti Nemanja Dangubić. Njegova povreda kolena omela ga je već na startu priprema da se bori za mesto među 12 odabranih. Đorđević će iz tog razloga imati igrača manje u konkurenciji za mesto beka šutera, na kome, ipak, "nema panike". Jer, bar za sada Dangubića ima ko da odmeni.
Inače, dan ili dva po početku rada u Beogradu, selektor će "precrtati" još jedno ime. Ali, prvo treba svi da se od 3. do 5. avgusta pokažu u Trstu, gde se putuje prvog dana narednog meseca, a gde će pored naše i domaćina Italija učestvovati još selekcije Kanade i BiH.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here