Foto: MN Press
Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaš Partizana Nemanja Dangubić rekao je da će pokušati da pomogne nacionalnom timu pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Dangubić je jedan od šetorice igrača Partizana koji su našli na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića za mečeve protiv Letonije i Belgije u novembarskom prozoru.

– Rado sam se odazvao i tu sam da pomognem. Maksimalno sam fokusiram da odradim svoj deo posla. Nadam se da ćemo biti uspešni u ovom prozoru – rekao je Dangubić Tanjugu.

– Iskoristili smo prve trenutke sastanka da se upoznamo sa selektorom i njegovim novima principima što tice odbrane i napada. Prva dva treninga su poslužila da se taktički upoznamo sa trenerovim zahtevima. Svi smo koncentrisani, znamo da imao veoma malo vremena da usvojimo nove detalje. Mislim da za sada radimo dobar posao – rekao je Dangubić.

Krilni košarkaš se nada da će tim odigrati dobro uprkos tome što je bilo malo vremena za pripremu za prvi duel protiv Letonije sutra od 20 sati u hali “Aleksandar Nikolić”.

– Iz tog razloga trener i zahteva od nas da budemo fokusirani non-stop i vam terena, što se tiče sastanaka, da budemo pažljivi, da pohvatamo sve detalje kako bismo bili spremni da odigramao dobar meč – kaže Dangubić, koji je osvrnuo i na igru sutrašnjeg rivala.

– Oni igraju veoma brzu košarku i naša odbrana u tranziciji biće jedan od ključnih faktora u meču. Opšte je poznato da su dobri šuteri, moramo biti koncentrisani na našu odbranu i da kroz nju dođemo do samopouzdanja i da dobru odbranu pretvorimo u dobar napad – zaključio je Dangubić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here