Youtube/Insajder
Danijela Štajnfeld

U dokumentarnom filmu “Zaceli me” (“Hold me right”) Danijele Štajnfeld predstavljenom ove nedelje beogradskoj publici, otkriveni su nepoznati detalji samog seksualnog napada koji je doživela od tada neimenovanog kolege – a glumica je u njega uključila i snimak koji je nastao samo dan nakon silovanja.

– Prošle noći se desilo nešto užasno. Još uvek sam zbunjena i u šoku. Trebalo je da osetim da ovo smera, govorio mi je od 2010. da me želi. Ja sam njemu govorila da ja njega ne želim. Govorila sam i da nisam zainteresovana, da imam dečka, da ne želim nikakvu vezu s njim, što i jeste bilo tako – započela je Danijela, a onda ispričala i stravične trenutke samog napada:

– Govorila sam mu da stane sve vreme, da se plašim, da ne želim to, toliko puta sam mu govorila “ne”. Saterao me je uza zid, počeo je da me mazi i pipa svuda po telu, zavukao je ruku u moje gaće. Nakon toga je sve vreme pokušavao da omalovaži šta se desilo i pravio se da je sve u redu. Kad smo se vraćali nazad, njegova žena je zvala sve vreme, a on je samo mene držao za ruku i govorio kako je srećan i zahvalan, smešio mi se. Tražio je da mu pevam, i jesam. U tom trenutku više nisam bila ljudsko biće. I dalje se sećam trenutka kad sam izašla iz njegovog auta i spustila noge na zemlju. Mislila sam kako je čudesno da sam živa i da je sve gotovo.

Otkrila je da je dugo planirala da nađe način na koji će dokazati ko ju je silovao.

– Odlučila sam da ću naći dokaz da bi mi ljudi verovali. Da ću naći način da dođem do dokaza. Svi prijatelji su mi govorili da nema šanse da ću u tome uspeti i da je dosta vremena prošlo da bilo šta dokažem. Da ću staviti sebe u jako nesigurnu i opasnu situaciju i da nema poente da to radim, da neću dobiti ništa iz toga. Ali sam onda odlučila da ga snimim  -navela je ona.

Na kraju filma, Danijela u razgovoru s drugim žrtvama koje su takođe doživele silovanje kaže da je uspela da se oseti slobodnom tek nakon dugog rada na sebi, ali i kada je pronašla snagu da oprost.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime