EPA/Tatyana Zenkovich

Oleksij Danilov, savetnik za bezbednost ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, upozorio je danas da bi ruski planovi da postave taktičko nuklearno oružje u Belorusiju destabilizovali tu zemlju.

“Kremlj je uzeo Belorusiju kao nuklearnog taoca”, napisao je Danilov na Tviteru, preneo je Rojters.

Moskva i Minsk su se dogovorili da postave taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije, izjavio je u subotu predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu televiziji Rusija 24.

On je precizirao da će izgradnja skladišnog objekta biti završena 1. jula, prenele su RIA Novosti.

Predsednik Rusije je istakao da će oni rasporediti oružje bez kršenja obaveza iz sporazuma START.

Prema njegovim rečima, razlog za takav korak bila je najava Velike Britanije da će snabdeti Ukrajinu municijom sa osiromašenim uranijumom.

Putin je istovremeno napomenuo da je Belorusija dugo tražila da na njenoj teritoriji bude raspoređeno rusko nuklearno oružje.

3 COMMENTS

  1. Dragi Gospodine Danilov dobro bi bilo da vi vasa zemlja pogledate i razmislite ciji ste vi taolac i ko vas dovede do ovakve pogibije i razaranja slagali su vas od Demokratije nema vise ni slovo D a kamoli sta drugo zao mi je Ukrainskog Naroda zelio bih da se oslobode kako ove opasnosti sto ih je snasla

  2. Malo je to. Trebali bi da postave i u Iranu, Venecueli, Kubi i Kurilskim ostrvima ekvivalentno nuklearnim bazama SAD u svetu. Tada bi se kauboji mozda malo i zamislili

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here