EPA/Boris Pejović
Zdravko Krivokapić

Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore, poručio je premijeru Zdravku Krivokapiću da je ta stranka i vladajuća koalicija strpljivo čekala i dala mu vreme da pohvata sve konce, ali da mu je iz ruku ispalo celo klupko i rasulo se, plaši se kaže, nepovratno.

Otvorenim pismom premijeru, ističe, ima namerava da sve skupa razdrma, a Krivokapića podseti da se sujetom ne vodi politika – ni profesorskom, ni nahijskom, ni brdskom.

Upozorio je Krivokapića da kao prvi demokratski premijer ne može da izjavi: “ne želim da budem diktator iako mi, možda, može biti!”

– Ako vam, pa i možda, može biti onda tu nema ni demokratske vlade ni demokratske Skupštine, na kraju, ni naroda. A ne može! Verujte mi da vas to ‘možda’ vara…. – poručio je Danilović.

Upozorio je premijera Krivokapića i da ne može da pravi skeč i lakrdiju pred medijima od smene svog ministra, kojeg pre samo 120 dana izabrao.

Danilović se saglasio sa premijerom da vladu napadaju i stranke iz vlasti i opozicije.

Ali ne i sa izjavom premijera da napadi dolaze i iz vlade, jer ako je to tačno, kaže Danilović, onda je to vaš izbor.

Premijeru je zamerio i poručio da je politički nekorektno da Krivokapić sebi da za pravo da tri puta pojašnjava čestitku zvaničnicima Republike Srpske za dan državnosti, a da istovremeno ne pojasnjava čestitku Prištini, kao i da svom ministru “pocepa” pojašnjenje odgovora u vezi srebreničkog zločina.

– A mogli ste, prosto, samo saopštiti decidan stav vlade po tom pitanju, pa da konačno počemo nešto i da radimo – napisao je, između ostalog, Danilović.

– Ako ćete da rekonstruišete vladu morate o tome razgovarati sa nama koji vas podržavamo. Ako ćete da rekonstruišete izborni rezultat trebaće nam novi izbori – poručio je Danilović.

A, ako ćete da rekonstruišete podršku u Skupštini mi vam, kaže Danilović, ne trebamo ali razmislite i o onima što šetaju oko Skupštine, preneli su podgorički mediji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here