Tanjug/AP
Premijerka Finske Sana Marin

Dankinje su počele da obasipaju društvene mreže svojim snimcima na kojima tverkuju, plešu i pevaju sa svojim prijateljicama, nakon što je snimak sa žurke na kojoj je prisustvovala premijerka Finske Sana Marin dospeo u javnost.

Premijerka je doživela svojevrstan linč nakon što je dvominutni video sa privatne zabave dospeo u javnost. Marin je na snimku pevala i plesala, a opozicioni političari i mediji koji nisu naklonjeni politici premijerke započeli su priče kako je konzumirala alkohol i narkotike na žurki.

Pojavili su se komentari kako je ovakvo ponašanje neprimereno ne samo ženi na državnoj funkciji, već i ženi njenih godina, uprkos tome što Marin ima tek 36 godina.

U znak solidarnosti, Dankinje koje su Marinine vršnjakinje, počele su da obasipaju društvene mreže svojim snimcima na kojima plešu, pevaju, konzumiraju alkohol i generalno se zabavljaju sa svojim bliskim prijateljicama, na privatnim žurkama, festivalima ili u svojim domovima.

Osim što su tagovale premijerku, žene su snimke potpisivale sa “Solidarnost sa Sanom”, i pokazale da zabave nisu rezervisane samo za omladinu.

Podsetimo, nakon što su je opozicioni političari optužili da je konzumirala narkotike, Marin je rekla da se testirala na drogu, a u petak je izjavila da će rezultati biti dostupni sledeće nedelje.

Marin je ponovo negirala da je konzumirala narkotike i rekla da “nije uradila ništa nelegalno”, i da je na žurci konzumirala isključivo alkohol.

Marin, koja je u decembru 2019. postala najmlađa čelnica vlade na svetu, rekla je da je znala da je snimaju, ali da nije mislila da će snimci postati javno dostupni.

– Ti snimci su privatni i snimani su u privatnom prostoru. Zameram što su dospeli u javnost – rekla tada je Marin medijima, dodajući da ne zna ko ih je prosledio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here