Dar iz Nemačke sa domaćinove slave

0
Mali borac: Viktor Sekulić
 

Možda to ponajbolje odslikava nadasve lep gest Dragana Mitrovskog iz Nemačke koji je slavljenje krsne slave u svom domu pretvorio u čistu humanost: tako su svi gosti umesto cveća i poklona koji se inače nose domaćinu na slavu, najveću svetinju i neprekinutu tradiciju srpskog pravoslavlja, davali priloge za srećnije Viktorovo detinjstvo, bebe obolele od akutne leukemije. Iako ne znamo koja je slava bila u pitanju i koliko je gostiju bilo na okupu, sem da su položili na devizni račun Aleksandra Sekulića, oca malog Viktora, sumu od 1.000 evra, "Vesti" im se zahvaljuju u svoje ime.

Kako prilozi svakodnevno pristižu, možemo s ponosom reći da smo za nepuna dva meseca uspeli da prikupimo više od 80.000 evra za transplantaciju koštane srži koja košta u inostranstvu najmanje 100.000 evra. Pored ove zaista ohrabrujuće vesti stižu i druge: mališan se po povratku iz Beograda trenutno nalazi sa majkom Natašom i ocem Aleksandrom u iznajmljenom stanu u Banjaluci, odakle svaki drugi ili treći dan idu na terapije u bolnicu.

Novi darodavci

Na devizni račun Aleksandra Sekulića, oca malog Viktora svakodnevno pristižu novi novčani prilozi od zemljaka širom sveta: N. Kovačić iz Holandije poslao je 125 evra, Slobodan Bajić iz Australije prikupio je za bolesnu bebu 2.410 evra, Duško Pavlović iz Amerike 300 dolara, Milja Miličević iz Nemačke 100 evra, a Milenko Šipka iz Švajcarske uputio je 50 franaka…

– Poručite zemljacima da mi oproste ako sam neko plemenito ime ispustio ili nečiju dragocenu donaciju, ovih dana sam bio na relacija Srbija – Republika Srpska, uz suprugu i sina. Drago mi je što sam uz njih, što sam njihov oslonac a i oni moj. Trenutno je Viktorovo stanje zadovoljavajuće, više nema temperaturu, a i lekari iz Beograda su mu ugradili "veštačku venu", pa je time i mališan pošteđen neprekidnog bockanja i boli. Mnogo se zahvaljujem svim ovim divnim ljudima koji su nam pritekli u pomoć kada nam je bilo najteže – kaže nam Aleksandar Sekulić u telefonskom razgovoru.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here