Lična arhiva
Na okupu: Porodica Ničić Virijević

Mnogo puta smo pisali o tužnoj situaciji porodice Virijević Ničić, iz Novog Badovca kod Gračanice, koja kuburi sa bedom, ali i lošim zdravstvenim stanjem sina Jordana.

Ovoga puta plemenita porodica Damjanović, Vlado i Dragica iz Sidneja, uplatila je velikih 500 dolara ovoj siromašnoj familiji.

– Hvala im do neba, kupiću lekove i nešto za decu. Mnogo mi znači ova pomoć izdaleka. Neka im Bog podari zdravlje – priča uplakana Nataša.

Ni otac Bojan, ni majka Nataša ne rade, deca se školuju, a socijalna primanja su im više nego skromna i nedovoljna za život.

Nemoć i namaštinu ova porodica nadoknađuje uzajamnom ljubavlju, ponosom i verom u bolje sutra. Ne predaju se, iako teška srca priznaju da nisu u stanju da obezbede osnovne potrebe za svoju decu.

– Naša deca su više nego skromna, ono što im stavim na sto to i pojedu, odeću nasleđuju jedni od drugih, ali na žalost naš sin Jordan ima zdravstvenih problema, pa često završi u bolnici – priča hrabra majka Nataša. Ona je nedavno boravila u Beogradu gde je ležala u bolnici sa najmlađim sinom. Plemeniti čitaoci “Vesti” su joj slali donacije za put, lekove, hranu.

Da podsetimo, ova hrabra žena i njen muž Bojan su pregrmeli pravu golgotu. Bojan je izbegao sa Kosova, Albanci su mu kidnapovali oca, koji je kasnije ubijen. Dugo su živeli u kontejnerskom naselju, pre nego što su dobili stan od opštine Gračanica. Njihova najstarija ćerka Dragana je u 21. godini preminula od tumora na mozgu. Sada žive sa šestoro dece: Lazarom, Nemanjom, Jovanom, Jelenom, Jordanom i Nevenom.

Ova ponosna žena ne voli da moli za pomoć, ali na žalost primorana je na takav korak.

– Hvala dobrim ljudima za svaki dar, hvala u moje i ime moje dece, hvala što su izdvojili priloge za moje mališane – drhtavim glasom priča Nataša.

Kako pomoći

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu porodici Nataše i Bojana mogu stupiti u kontakt s njima putem telefona na broj: + 381 66 92 73 323, adresa je: Ulica Alekse Šantića broj 1, Novi Badovac 38205, Gračanica, KiM, Srbija. Na ime Nataše Virijević otvoren je i tekući račun u Komercijalnoj banci: 205-9001028320824-16. Naravno, kao i uvek, na usluzi je i Redakcija “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here