Lična arhiva
Odlikaš: Milica Tatić

Plemenita Nadežda Radović iz Hohajma na Majni ganuta teškom sudbinom dvanaestogodišnje Milice Tatić iz Kumana u okolini Zrenjanina poželela je da pomogne i malenoj školarki poslala je vrednu donaciju od 100 evra.

Milica boluje od autoimunog hepatitisa. Novac je prosleđen, a njena majka Ana Milankov nije krila oduševljenje zbog vrednog dara.

– Hvala mnogo plemenitoj Nadeždi, Milica koja je ovih dana krenula u šesti razred se mnogo obradovala. Kupićemo joj školski pribor i patike, a ostatak ide na lekove – priča nam uzbuđeno mama Ana i ističe da je devojčica odlikaš.

Prema njenim rečima, pomoć im puno znači jer Ana jedina u kući radi, a to nije dovoljno za troje dece, od kojih je jedno, mala Milica, bolesna.

Humana Nadežda ovaj put obradovala je i malog Davida Dimitrijevića iz Surčina. Odmah nakon prosleđene donacije od 100 evra, pozvali smo njegovu majku Snežanu, koja nije krila radost.

– Hvala do neba divnoj Nadeždi, ona se uvek seti moga Davida, koji je težak srčani bolesnik. Stigla je jesen, treba deci za školu pribor i odeća, a i kirija za stan mi je prevelika. Kad bi imali svoj kutak, sobu bilo bi nam lakše – jada se Snežana.

Ona živi od skromne socijalne pomoći i pomoći dobrih ljudi, a pored 13-godišnjeg Davida ima i ćerku Nadu. Stoga je očigledan vapaj ove sirimašne žene za pomoć njenom bolesnom sinu.

Kako pomoći

Plemeniti čitaoci “Vesti” ukoliko ste u mogućnosti i želite da pomognete malom Davidu Dimitrijeviću i njegovoj majci Snežani i makar malo olakšate tešku svakodnevicu, možete stupiti u kontakt s njima telefonom: +381 61 237 53 99 i dogovoriti se o načinu slanja i dostave pomoći. Adresa je: Željeznička br. 71, Surčin, Srbija, a tu je i broj tekućeg računa (Banka Intesa) 160-5700100704765-59.