Lična arhiva
Za lepše detinjstvo: Mališani na okupu

Jovan Živanović iz Manhajma, rodom iz Modriče, godinama već sa velikom ljubavlju i predanošću pomaže brojne štićenike Humanitarnog mosta. Njegova dobročinstva, beležili smo redovno na stranicama našeg lista.

Budući da ga je teška sudbina mlade majke osmoro mališana Sanje Bartok (33) iz Gudurice kraj Vršca, kao i nemogućnost da suprugom izađe nakraj sa svim teškoćama, dotakla u srce, te je plemeniti Jovan još jednom odlučio da ih obraduje sa 100 evra. O njegovom divnom gestu, obavestila nas je upravo Sanja, poželevši da mu se javno i od srca zahvali.

– Hvala divnom Jovanu po hiljadu puta što nas nije zaboravio. I samo razumevanje situacije u kojoj smo, kao i iskrena podrška, melem su za našu veliku porodicu. Presrećni smo i zahvalni, jer ćemo ovom donacijom najpre obradovati decu – rekla je Sanja Bartok.

Ona kaže da njoj i njenom nevenčanom suprugu nije lako, jer teško je odgajati osmoro mališana.

– Deca rastu i ovih šestoro starijih idu u školu, najmlađa Sofija je porasla ona i bata Lav su u kući. Izdaci su sve veći, sve je poskupelo, teško nam je – kaže majka Sanja.

Prema njenim rečima, dobri donatori Miroslav i Nada Petković iz Australije im šalje garderobu na čemu joj je jako zahvalna.

Dolazi zima, pa im je novac potrebniji nego ikad.

– Živimo skromno , deca rastu zdrava, volimo se, slažemo i borimo suprug i ja zajedno za decu, ali su životni izdacizaista golemi – kaže hrabra majka. Sanjina deca zaslužuju kao i sva deca bezbrižno detinjstvo, što im siromašni roditelji sa skromnom socijalnom pomoći i dečijim dodacima ne mogu obezbediti. Stoga apelujemo na sve ljude dobre volje da im pomognu koliko mogu.

Kontakt za pomoć

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu porodici Sanje Bartok da pripremi sve što treba svojoj dečici , mogu stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: +381 64 543 31 27, adresa je: Gradnikova 21, 26335 Gudurica, Vršac i dogovoriti se oko načina slanja ili dostave pomoći. Takođe, pomoć iz Srbije mogu uplatiti na njen račun otvoren u Erste banci na broj: 340-32513984-14, a iz inostranstva na devizni račun IBAN: RS35340000003251398414, SWIFT: GIBARS22.