Tanjug

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić razgovarala je u Kairu sa egipatskom ministarkom socijalne sigurnosti Niven Al Kabaj o uspostavljanju saradnje ova dva ministarstva u narednom periodu, saopštilo je danas Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Srbije.

Kako se navodi, ministarka Kisić je izrazila veliku zahvalnost što je delegacija Srbije imala priliku da učestvuje i predstavi svoje pronatalitetne mere na Međunarodnom kongresu o stanovništvu, zdravlju i razvoju i istakla da su ovakvi događaji sjajna prilika za razmenu primera dobrih praksi, znanja i iskustava.

Ministarka socijalne sigurnosti Egipta Al Kabaj, predstavljajući rad ministarstva, ukazala je da je briga o svakom čoveku i porodici, prioritet rada Vlade Republike Egipat.

Ministarke Kisić i Al Kabaj su se saglasile da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje između dve zemlje, a posebno kada su u pitanju teme demografskih kretanja i socijalne zaštite, kao i da će se na tome raditi u narednom periodu, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here