EPA/ANDREJ CUKIC
Zurab Datunašvili

Zurab Datunašvili, član rvačke reprezentacije Srbije, odlučio je da okonča svoju profesionalnu karijeru zbog povrede!

Ovu vest Datunašvili je objavio na svom Fejsbuk profilu, uz napomenu da je tokom karijere bio svetski i evropski šampion, dok je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzu.

– Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha – napisao je Gruzin.

Datunašvili se pre Tokija dva puta na OI takmičio pod zastavom Gruzije, a prošle godine izabran je za najboljeg sportistu Srbije od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

1 COMMENT

  1. Kakav velikan rvanja, steta da ga zdravlje sprecilo da jos jednom skoci na Olimpijsko postolje, ali kako sam kaze bolje da ostane dovoljno zdrav i pomogne razvoju rvanja…nek su ti lake rane junace, i hvala na predstavljanju Srbije na velicanstven nacin, pobedama!! Nemoj samo da te razocaraju zaborav i nepostovanje tvojih uspeha, jer srbi su takvi genetski, najveci nasi sinovi ili su brzo zaboravljeni, ili jos gore kaznjeni zbog svoje odanosti od nekih poprilicno poremecenih sunarodnika koji su sticajem okolnosti dosli do pozicija da odlucuju o svima nama; jedna Millunka Savic, pa jedan Vojvoda Petar Bojovic koga su komunisticki divljaci nepismeni i razulareni ruskom pobedom poslali u 87.g. na isledjivanje, pa npr. Dusko Radovic, … i na zalost mogu ovako do sutra da navodim grehe nasih izroda i satrapa koje na zalost ispastaju i danasnja deca….zato delijo, u se i nek te sreca prati dalje, a srbi bolje ne!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here